______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

PSA: mi nem mondjuk meg a márkáknak, hogy teljesen elektromos vagy pedig hibrid irányba fejlesszenek

hirdetés

Még az Opel felvásárlása után jelent meg az az elmélet, miszerint a PSA kimondottan elektromos márkát szeretne csinálni belőle. Most a konszern környezettudatos modellekért felelős igazgatója árulta el, hogy ők senkit sem köteleznek semmire, csupán a választható alapokat biztosítják a márkák számára.

 

Egy olyan óriási cégóriás vezetése, mint amilyen a PSA is, nem éppen könnyű feladat. Sokan gondolnák, hogy csak úgy működhet a csoport, ha előre meghatározott instrukciókat kapnak a bele tartozó márkák. Pedig Anne-Lise Richard, a konszern környezettudatos modelljeiért felelős igazgató szerint nem minden esetben alakul így a helyzet.

Az Autocar-nak adott interjúban például elárulta az igazgató, hogy azt egy márkának sem mondják meg, hogy teljesen elektromosnak kell-e lennie. Persze, az emissziós normák betartása kötelező jelleggel szerepel a szabályozások között, de erre jelenleg van egy másik adott módszer is.

hirdetés

“A PSA-n belül a C-szegmensben például két alap is a gyártók rendelkezésére áll, de mi nem mondjuk meg, hogy az eCMP vagy pedig az EMP2 platformra kell építkezniük. Ezt mindenki maga dönti el annak fényében, hogy inkább a hibrid, vagy pedig a teljesen elektromos variánsokat létesíti előnyben a későbbiekben”

Anne-Lise Richard a beszélgetésben arra is kitért, hogy ő a C-szegmensben és fölötte a teljes villanyosításban látja a lehetőségeket, az ennél kisebb kategóriákban pedig továbbra is képlékeny a dolog. Az A-szegmens vásárlói ugyanis kimondottan érzékenyek az árazásra, így nem lehet óriási akkumulátor csomagokkal és elektromos egységekkel teletömni a járgányokat, mivel azok jelenleg még olyan drágák, hogy már kényelmetlenül magasra tolnák fel egy-egy városi apróság árcéduláját. Nagyon nehéz ezeknél az autóknál a költségek és a hatótáv közötti egyensúlyozás. A régi hagyományos motorok pedig nem maradhatnak, hiszen azok agyonütnék a kényes paletta átlagot…

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button