______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Prémium németből szovjet replika? Ez is létezik Ukrajnában.

hirdetés

Egy időben minden szovjet autó tulajdonos prémium német vasakról ábrándozott. A világ azonban változik, legalábbis egy ukrán műhely szerint. Miért is ne lehetne egy hosszított 7-es BMW a továbbiakban egy GAZ-12 ZIM?

 

Nagyot fordult a világ az utóbbi években. Megjelentek az elektromos autók, az ázsiai gyártók megszorongatták a világot, a trendek pedig pontosan ellent mondanak annak, ami régen volt. Ma már megbámulunk egy szép Ladát vagy Trabantot, pedig apáink és nagyapáink szeretve utálták ezeket az akkoriban hétköznapi járgányokat. Pontosan erre a mentalitásra ment rá egy ukrán tuningműhely, nem is akármilyen sikerrel.

A Spec Auto Tuning szakijai ugyanis azzal foglalkoznak, hogy prémium német autókat alakítanak át szovjet mintára. Amatőr hozzáállásról szó sincs, lényegében ha kérjük pontos GAZ-12 másolatot is kaphatunk, természetesen modernebb alapokon. A képen látható, akár eredetinek is felfogható fekete szépség például egy E32-es szériájú hosszított 7-es BMW-t rejt a lemezei alatt.

hirdetés

De nem csak másolatokkal, hanem egyedi művekkel is felhívták magukra a figyelmet a srácok. Fogtak például egy első generációs 6-os BMW kupét és addig faragták, míg a legfelső képen látható kék-fehér szovjet hot-rod imitáció nem lett belőle. Erős motor, mai kényelem, de mégis ott van benne a múltidézés, ráadásul még egy ilyen tuti nem jön szembe az utcán!

Természetesen nem csak a BMW-ket tekintik alapanyagnak az ukrán szakik, hanem a Mercedesekhez is előszeretettel nyúlnak hozzá. Az elegáns hófehér csoda ugyanis valamikor egy CL szériás csillagosként kezdte a pályafutását, amíg fel nem figyeltek rá a Spec Auto Tuning melósai.

hirdetés

Meg kell hagyni, ez már valamilyen szinten művészet.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button