______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megerősítette a BMW, hogy lesz tisztán elektromos 7-es

hirdetés

Igazság szerint a kiszivárgott információk és kémfotók miatt eddig is sejteni lehetett azt, amit most megerősítettek a bajorok. Lesz elektromos hetes, meg minden más is, amit csak el tudsz képzelni.

 

Oliver Zipse, a BMW elnökségi tagja egy interjúban tért ki a 7-es széria következő generációjára. Nem árult el túl sokat még, ám ami elhangzott, az sok eddigi találgatást erősít, illetve cáfol meg.

“A következő 7-es széria elérhető lesz benzinesként, dízelként, konnektoros hibridként és teljesen elektromos hajtással is. Az összes változat egy platformra épül majd fel, a paletta csúcsán pedig a legerősebbként a villanyos változat lesz megtalálható”- mondta Zipse.

hirdetés

Ezzel megerősítést nyert, hogy érkezik a tisztán elektromos 7-es, ami teljesítményben a hagyományos hajtásláncok fölött helyezkedik majd el. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a méretes limuzint továbbra sem építik be az igazi M-es palettába, azaz nem lesz M7 variáns.

Ugyan a technikai részletekre még nem tért ki a BMW, ám korábban már gyári pletyka szinten felrebbent, hogy az elektromos 7-es 650 lóerős teljesítménnyel (a jelenlegi M750i 530 lóerőt képes leadni) érkezik majd meg a szalonokba, a 120 kWh-s akkumulátor csomagjának köszönhetően pedig akár 700 kilométeres hatótávval is rendelkezhet.

hirdetés

(képek: Carscoops)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button