______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Porsche-Bogár, ahogyan nem számítottál rá

hirdetés

Sokan mondják, hogy a Porsche és a Volkswagen Bogár közel áll egymáshoz, egy holland fanatikus pedig meg is csinálta a két világ összeházasítását. Nem sportkocsi, hanem traktor alapokon!

 

A Volkswagen és a Porsche múltja elég szorosan összefonódik, ezért szeretnek is egyesek azzal viccelődni, hogy a klasszikus Porsche csak egy túlárazott VW Bogár. Természetesen ez nem igaz ebben a formában, ám nagyon úgy tűnik, hogy néhány embernek komoly mértékben mozgatja a fantáziáját a két világ keresztezése.

Így volt ezzel egy holland fanatikus is, aki úgy gondolta, hogy ha már egyszer van egy Porsche a tulajdonában, akkor abból miért ne lehetne Bogarat faragni? Csak hogy emberünknek nem egy sportkocsi, hanem egy traktor állt a garázsában. Nem baj, annál nagyobb durranás a végeredmény!

hirdetés

Adott tehát egy 1962-es Porsche-Diesel Standard 218 traktor, melyre ahova csak lehetett, eredeti Volkswagen Bogár karosszériaelemeket heggesztettek fel. Megvan a kocsi komplett orra, a jellegzetes sárvédők, a komplett hátsó traktus. Még arra is figyelt az alkotó, hogy az ülés és a kormány is a Volkswagen sajátja legyen.

A hajtáslánchoz nem nyúltak hozzá, azaz a 25 lóerős négyhengeres dízel erőforrás pöfög a Porsche-Bogár lemezei alatt, illetve a kipufogót is meghagyták traktorosan magasba emelkedve, nem vezették el a karosszéria mellett.

hirdetés

A különlegesség most eladó, ráadásul nem is aprópénzért. A licit jelenleg 26 ezer eurónál jár, de a szakértő szerint nagyjából ennek a duplája lenne reális a kreálmányért. Persze, ezek az elvárások, más kérdés, hogy vajon eléri-e a szóban forgó értékhatárt az aukció. Az biztos, hogy nem mindennapi darabbal van dolga az érdeklődőknek, ráadásul muzeális és szintén ritka alapokra felépítve.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button