______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Plusz teljesítményt kínálna előfizetéses rendszerben az elektromos modelljeihez a Mercedes

hirdetés

A Mercedes amerikai részlegénél bukkant fel egy előfizetési lehetőség az új EQ modellek tulajdonosai számára, mely plusz teljesítményt kínál, ameddig fizeti a felhasználó a vele járó éves költségeket.

 

Az autóipar folyamatos változásokon megy keresztül. Itt nem csak arra gondolhatunk, hogy az elektromos hajtások szépen lassan átveszik az uralmat a palettákon, hanem arra is, hogy a modern szoftveres megoldások és a folyamatos internetelérés lehetővé teszi, hogy utólag bármi módosítható legyen a már meglévő autókon. Természetesen ez magával hozza az előfizetési lehetőségeket is, amivel egyre komolyabb mértékben szeretnek élni a gyártók is. Elég csak például a BMW előfizetéses próbálkozására gondolni, ami fizetős rendszerbe helyezné még az ülésfűtés használatát is.

Most a nagy konkurens, a Mercedes is hasonló útra lép, legalábbis egyelőre az Amerikában működő részleg. Ott ugyanis most felbukkant egy évi 1200 dollárba kerülő csomagot az EQ elektromos modellek felhasználóinak. Na de ebben a helyzetben mit kapnak a pénzükért az emberek? Plusz teljesítményt, valahogy úgy, ahogyan azzal a Tesla felhasználók már találkozhattak.

hirdetés

A gyártó modelltől függően 20-24 százalékos növekedést ígér, ami már az érezhető kategória. Egy EQE 350 4MATIC esetében például 292 lóerő helyett 354 lóerőt kapunk a fizetős frissítés után, ami miatt 1 egész másodperccel hamarabb képes teljesíteni az autó a 100-as sprintet, mint előtte.

Az előfizetéses tuning ugyan már szerepel hivatalosan a Mercedes amerikai honlapján, egyelőre azonban tesztelési stádiumban van, azaz a globális premier előtt valószínűleg felmérik, hogy a váráslóik közül hányan élnének azzal a lehetőséggel, hogy egy évenként ismétlődő nagyobb összegért valamivel erősebb legyen az autójuk.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button