Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Drift világrekord kéz nélkül

Bartosz Ostalowski a motorsport világának egyik példaképe. A lengyel pilóta egy balesetben elvesztette mindkét kezét, de ez nem gátolta meg abban, hogy továbbra is drift szenvedélyének hódoljon. Most fel is állította a lábbal driftelés sebességi világrekordját.

 

A motorsport világában csak az lehet eredményes, aki szenvedéllyel éli át a sokszor áldozathozással járó folyamatokat. Sokszor hozhat megoldhatatlannak látszó helyzeteket az élet, de akit megcsapott a benzingőz, az mindig a megoldásokra törekszik.

hirdetés

Ennek egyik példaképe Bartosz Ostalowski, egy lengyel pilóta, aki a driftelésnek szentelte életét, és erről azután sem mondott le, hogy 2006-ban egy balesetben elvesztette mind a két kezét. Ostalowski, miután túltette magát a helyzetből adódó nehézségeket, elkezdte tökéletesíteni drift technikáját úgy, hogy csak lábbal irányítja az autót.

Eredmény? Köszöni szépen, jól van, azóta is folyamatos résztvevője a lengyel driftbajnokságnak és igyekszik minél több rekordot megdönteni ami csak a sportágba belefér. Most ennek egyik óriási eredményéről számolhatunk be, azaz a lengyel srác a leggyorsabban kéz nélkül driftelő egyén a földön!

A hivatalosan is jegyzett rekordot egy speciálisan átalakított, 1000 lóerős (7 literes LS3 V8 erőforrás) 3-as BMW-vel állította fel a Pila reptéren, ahol 277 kilométeres óránkénti sebességre gyorsított fel, majd az egyik lábával aktiválta a kéziféket. Az autó hátulja megindult, a drift szépen folyamatosan ment, mely alatt 231 km/órás átlagsebességet mértek 60 fokos maximum szöggel. Ostalowski nem csak ahhoz volt elég gyors, hogy megdöntse a lábbal driftelés sebesség világrekordját, hanem lengyel viszonylatban abszolút rekordot is felállított, megjavítva az eddigi leggyorsabb hazai driftelő, Jakub Przygoński 217 km/órás eredményét.

“Hihetetlenül boldog vagyok, hogy elértem a célt, amit kitűztem magam elé!”-  mondta Ostalowski a rekord felállítása után. “Ennél a sebességnél minden egyenetlenséget érzel, minden rendkívül gyorsan történik. Ez egy olyan élmény, amelyet nehéz összehasonlítani bármi mással. Büszke vagyok, mert ismét bebizonyítottam, hogy mindannyiunkban hatalmas potenciál rejlik, amit kiaknázva óriási sikereket érhetünk el!”.

A Speedzone csapata innen is gratulál Ostalowskinak az elért eredményekért és a kitartásáért!

 

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button