______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ötmillió dolláros kérdés, azaz így tört össze két elektromos szupersportkocsit a Rimac

hirdetés

Természetesen nem közúti balesetről vagy munkahelyi bénázásról van szó, hanem a gyári törésteszteknek kezdett neki a horvát cég, mielőtt elkezdik a C-Two elektromos sportkocsi globális forgalmazását.

 

Már egy Ford Mustang vagy éppen egy Chevrolet Corvette esetén is összeszorul az ember szíve, amikor látja azokat direkt odahelyezett akadályoknak csapódni, egy töbmillió dolláros autó esetén pedig egyszerűen hihetetlennek hangzik, hogy tényleg összetörik őket néhány adatért cserébe. Viszont ezek nagyonis fontos adatok, ezért elkerülhetetlenek a töréstesztek még egy 2,6 millió dolláros autó esetében is. A horvát Rimac legújabb terméke, a C-Two pedig pontosan ezt az árkategóriát képezi.

Na szóval a srácok megkezdték a teszteket, melynek okán első körben két autót törtek rommá a 40 százalékos átfedéses frontális ütközést szimulálva. Az első autó 40 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott a másik autót jelképező fémdoboznak, majd a tesztet egy másik példánnyal megismételték 56 km/órás tempóval is. Mind a két esetben látványos a roncsolódás, viszont a lényeg, hogy a karbonszálas monocoque váz egyik esetben sem sérült meg, a pedálok sem mozdultak el, tehát alapvetően stabil és biztonságos az autó.

hirdetés

Kell is a biztonság, hiszen a C-Two elektromos hajtáslánca négy villanymotort tartalmaz melyek összesen 1914 lóerőt képesek leadni. Ennek, na meg az összkerék meghajtásnak köszönhetően a gyáriak szerint 1,85 másodperc alatt képes 100 km/órás tempóra katapultálni a különlegességük, a lendületes gyorsulás pedig egészen a 412 km/órás végsebesség eléréséig folytatódik. Az elektromos szupersportkocsi forgalmazása jövőre kezdődik meg globálisan.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button