______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Összeáll a Nio és az Nvidia, hogy közösen alkossák meg a jövő önvezető autóját

hirdetés

Bár sokan nem hallottak még a Nio márkáról, azonban érdemes odafigyelni a dinamikusan növekvő kínai cégóriásra, akik már most jelen vannak a prémium elektromos járgányok piacán. A fejlődést gyorsítja fel az Nvidiával kötött megállapodás is.

 

Európában még nem igazán ismert a Nio márka, pedig a hét éve William Li által alapított cég már jelentős hírnévre tett szert az elektromos crossovereivel Amerikában és Ázsiában. Érdemes azonban odafigyelni rájuk, hiszen olyan dinamikus fejlődést mutattak fel a srácok az elmúlt években, hogy mire kettőt pislogunk, Európa egyik meghatározó villanyos márkája válhat belőle.

Márcsak azért is, mert a Nio döntéshozói mindent elkövetnek azért, hogy technikailag a konkurensek fölé tudjanak emelkedni. Például összeborulnak a számítógépes hardverekről elhíresült, de az autóiparban is már évek óta jelenlévő Nvidia céggel is.

hirdetés

Ennek az együttműködésnek a célja lesz egy minden igényt kielégítő önvezető rendszer kialakítása, ami a jelenleg ismert legerősebb, ilyen rendszereket ellátó processzorára, az Nvidia Orin-ra épül majd, ami egyidejűleg akár 254 milliárd feladatot képes ellátni, ám ezzel együtt szabadon skálázható is a teljesítménye. A Nio ráadásul a csúcsmodellekben ebből a processzorból nem is egyet, hanem mindjárt négyet használ majd a jelenlegi tervezet szerint.

“Az autonóm technika és az elektromos rendszerek jelentik a kulcsot az autóipar átalakításához. Ezért is nagy örömünkre szolgál, hogy azzal a Nio-val dolgozhatunk, aki vezető szerepet tölt be a járművek forradalmában, kihasználva a mesterséges intelligencia és a szoftvek által irányított EV flotta adta lehetőségeket”- mondta a bejelentésen Jenson Huang, az Nvidia alapítója és vezérigazgatója.

hirdetés

Az első ilyen Orin rendszerre épülő modell a bejelentéssel együtt került bemutatásra is. Ez nem más, mint a gyártó első nem crossover modellje, az ET7 elektromos szedán, mely akár 150 kWh-s akkumulátor csomaggal és 1000 kilométeres hatótávval is elérhető.

 

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button