______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Már jövőre piacra léphet a megfizethető árú Tesla néhány kiszivárgott dokumentum szerint

hirdetés

Elon Musk tavaly beszélt arról, hogy egy megfizethető árú, kisebb modell piaci bevezetését tervezik valamikor 2025-ben. Most viszont kiszivárgott néhány információ, mely arra utalhat, hogy már jövőre megkezdődhet az újdonság gyártása. Ezt azért illik még fenntartásokkal kezelni.

 

Elon Musk nagy bejelentése (na jó, az egyik nagy bejelentése a sok közül) volt tavaly, amikor elárulta, hogy az amerikai elektromos gyártó egy sokkalta kisebb és olcsóbb modell bevezetését is tervezi. Ezzel az ázsiai és az európai piac teljes bevétele a cél, vagy ahogy a Tesla első embere fogalmazott, Európában a kevesebb sokszor több.

Ekkor hangzott el az is, hogy ez a modell jó eséllyel 2024 év végén vagy valamikor 2025 folyamán mutatkozhat be és már a gyártó újgenerációs akkumulátoraira épül fel. Most viszont érkezett pár érdekes kiszivárogtatás, mely arra utalhat, hogy a vártnál jóval hamarabb mutatkozik majd be a Model 3 kistestvére.

hirdetés

A Tesla Facts portál ugyanis megosztott egy olyan dokumentumot kiszivárogtató bejegyzést, mely a Tesla Shanghai Gigafactory jövő évi terveit foglalja magában. Ebben szerepel, hogy már 2022-ben megindulhat egy átszámolva 25 ezer dolláros árcédulával rendelkező modell gyártása, mely a Tesla nemrég bemutatott újgenerációs akkumulátorait foglalja majd magába.

Szép és jó dolog ez, csakhogy a legtöbb elemző szerint ennyi idő alatt nem igazán lehet egy új modellt piacra dobni (nemrég még Elon Musk is azt nyilatkozta, hogy nem kezdődött el a fejlesztés, csupán tervezgetik a lépést), ráadásul pontosan az új Tesla 4680 akkumulátor technológiára átállás igényli a legtöbb időt az Electrec magazin számításai szerint. A Tesla történetében nem példanélküliek a halasztások, sőt, a Model Y kivételével eddig minden autó premier dátumát többször is el kellett tolni. A Cybertuck esetében például az ember már számolni sem tudja, hogy hány ígéret érkezett és a piac még mindig a széria változatra vár. Szóval inkább maradjunk Elon Musk 2025-ös ígéreténél és akkor csalódás nem érhet senkit. Elvileg…

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button