Autós Hírek

Öngyógyító szoftvert tervez autóknak az Aurora Labs

Az Aurora Labs új öngyógyító szoftveres megoldása lényegében úgy működik majd, mint az emberek immunrendszere.

 

Az Aurora Labs egy kimondottan kis cég, ám ez nem gátolja őket abban, hogy nagy volumenű dolgokra koncentráljanak. Most például egy olyan szoftveres megoldáson dolgoznak, ami jelentősen megnövelhetné az autók élettartamát.

Lényegében arról van szó, hogy a rendszer bizonyos jelekből meg tudná jósolni a nagyobb problémák bekövetkezését és mesterséges intelligenciával, illetve online frissítéssel azonnal kidolgozna egy ellenlépést.

“Az emberi test is felismeri, ha baj van, és sajátos módszerekkel kezd el küzdeni ellene (például megemeli a hőmérsékletet és fehérvérsejt túltermelésbe kezd). Ez néha magától megoldja a problémát, máskor pedig külső beavatkozásra van szükség. Így működne a mi rendszerünk is” – mondta Roger Ordman, az Aurora Labs marketing igazgatója.

Természetesen ez teljes mértékben nem helyettesítheti a szervizelés folyamatát, ám alaposan kitolja a baj bekövetkeztének az időpontját. Ezzel időt nyerünk majd arra is, hogy kisebb karbantartással elejét vegyük a kimondottan költséges nagy beavatkozásoknak.

A rendszer már 2016 óta fejlesztés alatt áll, ráadásul azóta több autógyártót is sikerült bevonni a folyamatba. A tervek szerint nagyjából két év múlva élesedik az első önjavító szoftver az olyan autókban, melyek rendelkeznek folyamatos internetes eléréssel.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button