______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

13 millió dolláros büntetést kapott a Mercedes Amerikában

hirdetés

A Mercedes az amerikai közlekedési hatóság szerint túl lazán kezelte az elmúlt években a visszahívási akciókat, ezért elkerülhetetlen a büntetés kiszabása.

 

Az amerikai közlekedési hatóság (NHTSA) megelégelte azt, ahogy a Mercedes hozzááll a visszahívási akciókhoz a tengerentúlon, ezért nem elhanyagolható 13 millió dolláros büntetés megfizetésére kötelezték a németeket.

A bírságot okozó probléma nem újkeletű, egészen pontosan a 2016 és 2018 közötti időszakot vizsgálták meg az amerikaiak. Ezekben az években pontosan 101 alkalommal kellett nem tervezett szervizelést végrehajtania a csillagos márkának biztonsági okok miatt. Ez még nem is lenne probléma, csak hogy a Mercedes hat esetben nem értesítette időben a tulajdonosokat, 22 másik akcióban pedig nem töltötte fel a kötelezőnek számító “visszahívási portálra” az adatokat. További 14 esetben pedig a szervizelés végrehajtásának végső dátumát felejtették el feltüntetni, amit további felszólításokra sem tettek meg.

hirdetés

Az NHTSA kiemelt fontossággal tekint a visszahívási akciókra, hiszen egy-egy hiba miatt sokszor életek kerülhetnek veszélybe. A Mercedes hozzáállása az amerikai fél szerint teljes mértékben tarthatatlan, ha ezen nem változtatnak a későbbiekben, még nagyobb bírságok kerülhetnek kiszabásra.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button