______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nyújtott tengelytávval is bemutatkozott a Skoda Octavia

hirdetés

Kínában, mintegy a kínálat csúcsát képezve Pro megjelöléssel lesz kapható a Skoda Octavia legújabb generációjának hosszított kivitele. Nem csak nagyobb helykínálatot, hanem sportosabb megjelenést is kínálnak ezzel a gyáriak.

 

Sokan nem is gondolnák, hogy Kínában mekkora hagyománya van a hosszított, nyújtott tengelytávú autóknak. Ráadásul itt nem csak az olyan batár nagy limuzinokra kell gondolni, mint mondjuk a 7-es BMW és a Mercedes S osztály, hanem bizony már a 3-as BMW is régóta elérhető a más országokban kináltnál hosszabb kivitelben. Na de megéri ezért egy külön, máshol nem kapható modellt legyártani, hogy Kínában hosszabb autóban üljenek a vásárlók? Mivel ez a világ legnagyobb felvásárló piaca, ezért igen. És ebből nem maradhatott ki most már a Skoda sem.

Meg is érkezett az Octavia negyedik generációjának nyújtott kivitele, természetesen szintén kizárólag kínai forgalmazással. Egészen pontosan 4,4 centit toldottak bele a tengelytávba a gyáriak, a kocsi hosszát pedig 4,75 méterre növelték. Ezzel ugyan még mindig nem lépett be az Octavia az 5-ös BMW és a Mercedes E osztály által uralt méretosztályba, de azért a 6 centis növekedés már szemmel láthatóan változtatta meg a modell eddig ismert arányait.

hirdetés

Érdekesség még, hogy az Octavia Pro a többi változattól az újra rajzolt, erősen RS inspirációval rendelkező lökhárítóival is elkülönül, illetve a tükörház és a tető is fekete fényezést kapott. Motorpaletta tekintetében nincs sok mozgástere a vásárlóknak, ugyanis egyedül az 1,4 literes 150 lovas TSI benzines erőforrás választható hétsebességes automata DSG váltóval kiegészítve.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button