______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nőtt az új autók száma az országban

hirdetés

A Carinfo adatai rávilágítottak arra, hogy a 2019-es év mindenképpen kedvezett az új autók piacának. Főleg az év vége volt kimondottan erős.

Jó évet zártak az új autókkal foglalkozó cégek, hiszen a Carinfo adatai szerint nem kevesebb mint 15,6 százalékos növekedés könyvelhető el a 2018-as évhez képest. Ez annyit tesz, hogy 2019 folyamán pontosan 157 906 darab új autót helyeztek forgalomba kicsiny hazánkban a 2018-ban regisztrált 136 601 helyett. Ha két évre vetítjük vissza az adatokat, akkor még jobb a helyzet, hiszen a 2017-es szezonhoz mérten már 35,8 százalékos növekedésről beszélhetünk. Főleg az utolsó negyedév volt erős, hiszen csak ebben az időszakban több mint 42 ezer újautó regisztrálás történt.

Kiderült az is, hogy még mindig a Suzuki a piacvezető nálunk a maga 25 766 darabos értékesítésével és a 16,32 százalékos piaci részesedésével. Második helyen a Ford áll jelenleg, a dobogó utolsó fokát pedig a Skoda birtokolja. Természetesen ezeket a számokat alaposan megdobják a flottaértékesítések is, de mindenképpen jó látni, hogy egyre több fiatal autóval találkozhatunk Magyarország útjain.

hirdetés

Még az autóknál is jobban dübörög nálunk a motorkerékpár piac, hiszen ott egy év alatt csaknem 35 százalékos növekedésről beszélhetünk, illetve a kishaszongépjárművek iránti érdeklődés is nőtt 15 százalékkal. Egyedül a nagyobb tehergépjárművek kategóriája zárt rosszabb évet, mint a 2018-as szezon, itt ugyanis több mint 15 százalékkal esett az új üzembe helyezések száma.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button