______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nincs kihívó, így kénytelen saját rekordokat döntögetni a Volkswagen

hirdetés

A Volkswagen az ID.R elektromos versenyautóval olyan magasra tette a lécet pályarekordok tekintetében, hogy érdemi kihívó még mindig nem akadt a konkurenciától. Most ezen a lécen pöckölnek megint felfelé egy kicsit, azaz készül az ID.R Evo.

 

A Volkswagen elsődlegesen az elektromos ID modellcsalád promózására szánta az ID.R villanyos versenyautót, ám a konstrukció olyan jól sikerült, hogy simán túlnőtt az eredeti feladatán. Igazi rekorder gép lett belőle, amivel többek között a Zöld Pokolban, a Pikes Peak-en és Goodwood-ban is abszolút pályacsúcsot futottak. Az időeredmények magukért beszélnek, érdemi kihívó pedig nem akadt még a trónfosztásra.

Ilyen esetben mit lehet tenni? Bizony, csak az marad, hogy a saját rekordokat kell megdönteni. A németek nem is tétlenkednek az ügyben, azaz már javában folyik az ID.R minden tekintetben jobb változatának a fejlesztése ID.R Evo néven.

hirdetés

Erről a csodagépről egyelőre annyit árultak el a gyáriak, hogy erősebb és könnyebb lesz az első verziónál, az aerodinamikai átalakításoknak köszönhetően pedig jóval több leszorítóerőt termel majd száguldás közben. Az akkumulátor technológián is finomítottak a srácok, azaz az Evo energiaforrásai kevesebb súllyal bírnak majd, viszont a hatótáv érezhetően jobb lesz. A terv természetesen az összes eddigi helyszínen megjavítani az amúgy is parádésan jó időket, lehetőleg még idén.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button