______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Névváltoztatást és nagyobb teljesítményt hozott a Volvo frissítése

hirdetés

Mostantól az XC40 Recharge és a C40 Recharge, EX40 és EC40 néven található meg a Volvo palettáján. Némi plusz teljesítményt és sötét hangulatot is hozott a modellfrissítés.

 

A modellciklus felénél esedékes ráncfelvarrás sok változást hozhat egy autóval kapcsolatban. Változhat a dizájn, változhat a hajtáslánc, vagy új funkciókkal gazdagodhat a technikai repertoár. De, hogy a név is megváltozzon? Arra elég kevés példa akad az elmúlt időszakból.

Már pedig pontosan ezt lépte most meg a Volvo, azaz az XC40 Recharge és a C40 Recharge modellek mostantól EX40 és EC40 elnevezéssel folytatják az utukat. Miért volt erre szükség? Először is, hogy jobban elkülöníthető legyen egymástól egy modellcsaládon belül az elektromos és a belsőégésű motorral szerelt változat, illetve azért is, mert a svédek is egységes és egybehangzó elektromos palettára törekednek.

hirdetés

Persze, a névváltáson kívül is történtek változások. Például a duplamotoros változatok most már 34 lóerővel többet képesek leadni a Performance frissítésnek köszönhetően, tehát most már 442 lóerővel számolhatnak a vásárlók a megfelelő üzemmódot aktiválva, ami egyben a pedálok működésén is állít a közvetlenebb hatás érdekében.

Fontos megjegyezni, hogy a szóban forgó frissítés visszamenőleg is elérhető, azaz a Recharge tulajok is számíthatnak egy kis plusz dinamizmusra.

hirdetés

Szintén újdonság, hogy most már ezen modellek is elérhetők lesznek Black Edition kivitelben is, azaz teljesen lesötétített külsővel és belsővel. Olyan szinten fekete ebben a felállásban a kocsi, hogy csak a fényforrások lógnak ki az összképből, még a külső feliratok és a belső díszítőelemek is matt fekete árnyalatot kapnak.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button