______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nem lesz több Twingo, de nem marad kisautó nélkül a Renault

hirdetés

A Renault megerősítette, hogy a Twingo a jelenlegi generáció kifutásával távozik a kínálatból. Persze, nem dobja a városi minik szegmensét a francia gyártó, már meg is van, hogy miből lesz majd az utód.

 

1992-ben, azaz majdnem 30 évvel ezelőtt indult meg a Renault Twingo sztori, mely azonnal a fiatal és a női vásárlók szívébe lopta be magát. Azóta már a harmadik generációt fogyasztjuk, de vajon mennyi lesz még belőle? Semennyi! A Renault ugyanis bejelentette, hogy amint kifut a jelenlegi Twingo, egy korszak lezárásaként távozik a modell végleg a palettából.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Renault lemond a kisautók piacáról, hiszen már most megvan, hogy mi jön a Twingo korszak után. Talán senki sem fog meglepődni a fejleményeken: a nemrég koncepcióként bemutatott 5 EV modell kerül majd be a helyére!

hirdetés

“Bolondság lenne feladni a kisautók szegmensét, de a belsőégésű motor nem maradhat meg a kategóriában a játékszabályok megváltozása miatt”- jelentette be a döntést Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója. Mit értett játékszabály változás alatt? Teljesen egyértelmű, az egyre szigorodó és a belsőséges motorokat használó gyártókat ellehetetlenítő emissziós szabályozásokról van szó.

Jó kérdés az is, hogy vajon ezért miért kell elbúcsúzni a Twingo elnevezéstől? Hiszen az utóbbi időkben ezt is lehetett már kapni elektromos hajtással is. Lényegében ennek pont az az oka, amiért a legtöbb gyártó külön modellcsaládokat és almárkákat hoz létre az elektromos kínálat számára, azaz egy teljesen új korszak beköszöntét nem lehet azokkal a modellnevekkel megoldani, melyek a jelenlegi vásárlók számára még tudat alatt mélyen a benzines és dízel autózást jelentik, hiszen 1-2 évvel ezelőtt ebben a formában voltak kaphatók.

hirdetés

A klasszikus Renault 5 pedig már akárhogy is nézzük, egy minimum 30, de inkább egy 45 éves sztori, azaz nem igazán tudják hová tenni a fiatalabb rajongók, az öregebb korosztályt pedig talán pont a múltidézés csábítja majd be a szalonokba, aztán vagy tetszik az elektromos jövőkép, vagy nem.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button