______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nem lesz több dízel a Honda palettájában

hirdetés

A Honda felszámolja a dízel egységeket a kínálatából. A hibrid és az elektromos irányra koncentrálnak az így felszabadított kapacitással.

 

A Honda bejelentette, hogy nem fejleszt több gázolajos egységet, sőt a jelenlegieket is szépen lassan kiszedi a palettából. Elsőre drasztikusnak hangzik a lépés, ám a japán gyártó sosem tartozott az éllovasok közé a dízel piacon, így bizonyos szinten érthető a döntés.

Az első saját fejlesztésű dízelükre is 2003-ig kellett várni, amikor az Accord kínálatában megjelent a 2,2 literes i-CDTi. Természetesen ez előtt is voltak gázolajos Hondák a piacon, de ekkor még más gyártók, többek között az Isuzu egységeit használták fel. A palettában jelenlegi is fellelhető 1,6 literes i-DTEC a Honda második, egyben utolsó próbálkozása a szegmensben.

A felszabadult kapacitást nem hagyják veszni a gyáriak, hanem még intenzívebben vágnak bele a hibrid és az elektromos hajtások fejlesztésébe. Érthető a sietség, hiszen az eredeti tervek szerint 2025-ben minden egyes Honda modellnek át kell esni valamilyen szintű villanyosításon, majd 2030-ban az eladások háromnegyedét már olyan autóknak kell kiadniuk, melyek abszolút nem rendelkeznek belsőégésű erőforrással.

hirdetés

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button