Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Benzin helyett dízel, dízel helyett benzin

Egy budapesti benzinkúton nagyot hibázott az üzemeltető: figyelmetlenségből a benzines tartályba a dízelt, a dízelbe pedig a benzint tárazták be. Csaknem két napig árulták így az üzemanyagot, ezzel rengeteg autót mozgásképtelenné téve.

 

A Shell egy közleményben hívta fel a figyelmet arra a hibára, amit ők követtek el, ám a károsultjai azok az autósok, akik ott tankoltak. Egészen pontosan arról van szó, hogy Budapesten a Füredi úton található Shell kútnál szeptember 20-án reggel a szállítók hibáztak, a benzines tartályt tele töltötték dízellel, a dízel tartályt pedig benzinnel. Ha itt kiderült volna a hiba, akkor maximum az átfejtés idejére lezárt kúttal találkozhattak volna az oda látogatók, de sajnos nem így történt, az árusítás csaknem két napon keresztül még zavartalanul ment tovább.

hirdetés

Ez alatt rengeteg autós fordult meg a kúton és akaratán kívül tankolta félre az autóját. Ez a mai modern autóknál sajnos katasztrofális következményekkel járhat, akár motorcsere vagy gazdasági totálkár is lehet a vége, főleg akkor, ha a gázolajos járgányba kerül benzin, de fordított esetben is milliós tétel lehet a javítás egy-egy indítózás után. Sőt, még akkor is károsodhat a motor, ha időben észrevesszük az esetünkben maximum szaglással kiszűrhető bajt (bár ki az, aki tankolás előtt-után nagyokat szippant a csőből) és nem indítjuk be az autót. Az újabb modellek ugyanis már a vezetőoldali ajtó nyitásakor üzemanyagot pumpálnak a rendszerbe, hogy gyorsabb legyen az indítás.

A Shell tehát várja azok jelentkezését, akik szeptember 20-án pénteken 7 órától szeptember 21-én 20:30-ig FuelSave 95 benzint, illetve szeptember 20-án 7 órától szeptember 22-én 17:40-ig FuelSave Diesel üzemanyagot tankoltak a Füredi úti Shell kúton, hogy a kárrendezés megkezdődhessen.

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button