Autós Hírek

Nem lesz tisztán elektromos Seat Leon

A Seat az új Leon generáció leleplezése óta nem beszél arról, hogy készül-e a tisztán elektromos variáns. Ennek egyszerű az oka: nem fogják villanyosítani a paletta egyik legismertebb tagját.

 

Amióta a Seat bemutatta a Leon új generációját, pletyka szinten a fanatikusok tisztán elektromos verziókat vizionálnak. Ez csak tovább erősödött, miután megérkezett a konnektoros hibrid változat belőle, de a gyártó még akkor sem mondott semmit egy EV eshetőségről. Most Carlos de Louis, a márka kommunikációs igazgatója tett pontot az ügy végére, miután megelégelte, hogy alaptalanul terjengtek hírek a neten a villanyos Leon fejlesztési folyamatáról.

Az igazgató hangsúlyosan kiemelte, hogy a teljesen elektromos variáns koncepciója már a legelső ponton megbukik, azaz a platform kérdésénél. A Leon ugyanis a Volkswagen MQB platformjára épült fel, míg az elektromos autók a MEB architektúrát használják a csoporton belül, tehát a jelenlegi generáció nem alkalmas a teljes villanyosításra.

Ez nem jelenti azt viszont, hogy nem lesz tisztán elektromos a Seat kínálatában, hiszen annyit már elárultak a gyáriak, hogy készülnek egy nagy dobással, de ennél több információt egyelőre nem tettek publikussá. Viszont nem lepődnénk meg, ha a Cupra el-Born egy visszafogottabb változata kerülne majd a palettába még a jövő év folyamán.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button