______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nem lazít a Mercedes, máris bejelentették a következő villanyos modelljüket

hirdetés

Belendült a Mercedes az elektromos EQ modellcsalád felépítésével, szinte nem telik el úgy egy hét, hogy nem esne szó egy újabb variánsról. Most az derült ki, hogy a még meg sem jelent T osztály is kap majd hangtalan átiratot.

 

A Mercedes komoly pénzt és energiát fektet az elektromos modellcsalád felépítésébe, melyek EQ megjelöléssel kerülnek fel a palettára. Vannak kimondottan az új modellcsalád számára kifejlesztett újdonságok (EQS) és akadnak létező modellek elektromos átiratai is (EQA, EQB) a repertoárban. Ez utóbbi csoportba kerül majd a most beharangozott újdonság, az EQT is.

Bizony, ez a még meg sem jelent T osztály elektromos átirata lesz, mely a V osztály alá pozícionálva kerül majd be a kínálatba. A gyártó nem kevesebbet ígér, mint hogy ezzel megszületik az első prémium minibusz a csillagos palettában, elérhetővé téve a kategóriát nem csak cégek, hanem magánvásárlók számára is.

hirdetés

Az elektromos átiratról egyelőre nem árultak el semmi specifikációt a gyáriak, viszont van egy érdekes pontja annak, hogy megszületik az EQT. A T osztály ugyanis nem teljesen Mercedes fejlesztés lesz, hanem a Renault, Nissan és a Mitsubishi segítségével jön létre. Lehet, hogy a villanyos kivitel is valamilyen módon megjelenik a partnerek kínálatában is? A technikai részletek ismeretében már bátrabban találgathatunk majd a május 10.-én esedékes premier után.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button