______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

AMG hajtással jöhet az Aston Martin Valhalla

hirdetés

Bár kezdteben úgy volt, hogy az Aston Martin saját fejlesztésű hibrid rendszere hajtja majd a márka új szupersportkocsiját, most nagyon úgy néz ki, hogy mégis Mercedes eredetű erőforrás kerül majd bele.

 

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy az Aston Martin legújabb hibrid szupersportkocsija Valhalla néven kerül majd a szalonokba, ám a fejlesztés igencsak elhúzódik, ami miatt a hivatalos premier még továbbra is várat magára. Mindez annak ellenére, hogy nemrég már a prototípus tesztelése is megkezdődött és az amerikai értékesítés kezdetére is tettek utalásokat a gyáriak. Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy az eddigi hajtáslánc tervezetet is kukázza a gyártó, helyette pedig kész alapokra építkezne.

Az Autocar birtokába jutott információk szerint ugyanis a gyártó leállította a házon belüli TM01 kódnévvel ellátott duplaturbós V6-os erőforrás fejlesztést, helyette pedig a Mercedes-AMG 4 literes V8-as egysége kerül majd bele a szupergépbe. Fontos, hogy a rendszer továbbra is marad hibrid, csupán az alapokon változtatnak a jelek szerint.

hirdetés

A szóban forgó hajtáslánc az AMG GT73 4Matic-ban debütál majd nemsokára, ahol az eddigi szivárogtatások szerint nagyjából 800 lóerős teljesítményt tud majd kipréselni a rendszer magából. A Valhalla esetében viszont ennél valószínűleg többet sajtolnak ki belőle a gyáriak, hiszen a korábbi nyilatkozatok szerint a cél a Ferrari SF90 megszorongatása. Az olasz pedig 1000 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, így ha tényleg paliban akarnak maradni az angolok, akkor elkerülhetetlen lesz a technika további csiszolgatása.

Okosabbak viszont csak a premier közeledtével leszünk a részletekkel kapcsolatba. Az mikor lesz? Egyelőre még talán a gyártó sem tudja biztosan, de 2023-ban már szeretnék átadni az első darabokat a tehetős megrendelőknek.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button