Autós Hírek

Nem kerül fel a Cupra palettájára a kis Ibiza

Már egy ideje foglalkoztatja a rajongókat a kérdés, hogy vajon mikor érkezik a teljesítményre kihegyezett Seat Ibiza. A Cupra vezető mérnöke zárta le a találgatásokat: nem lesz kis hot hatch a palettában.

 

A Seat sportos márkájaként “önálló életre kelt” Cupra rohamos tempóban bővíti a palettáját. Először megjelent az Ateca, majd a Leon is megkapta a gyári erősítő kezelést, most pedig a Genfi Autószalonon a Forman is megérkezik, mint a márka első különálló modellje. Viszont van egy másik autó, amelynek izmosítása még komolyabban izgatja a rajongókat, és ez pedig a kis Ibiza új generációja.

A hot hatch kategória ugyanis egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így adná magát, hogy megkapják a Cupra Ibizát a vásárlók. Pedig nem így lesz! Legalábbis Axel Androff, a Cupra főmérnöke elég egyértelműen fogalmazott, amikor a Top Gear feltette neki a kérdést.

Elmondta, hogy nincs tervben az Ibiza palettába építése, ugyanis a Leon kivételével a Cuprának a Volkswagen csoport vezetőségének utasítására leginkább az SUV-k vásárlói rétegét kell megcéloznia. Azt viszont elárulta, hogy még idén egy újabb nagy dobásra készülnek. ” Jelenleg még nem beszélhetünk a részletekről, de az év végén végre lehetőségünk lesz demonstrálni, hogy mit is jelent a Cupra márkanév. Szabad kezet kaptunk, hogy megtegyük a szükséges lépéseket a márka kiteljesedésére”- mondta lelkesen Androff.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button