______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nem gyárt több autót a Ford Indiában

hirdetés

Bár a Ford hosszú ideje jelen van az indiai térségben, most nehéz döntésre szánták el magukat. Az elmúlt évtized óriási veszteségei miatt leállítják a helyi autógyártást, ezzel mintegy 4000 ember állását szüntetve meg.

 

A Ford igen komoly múlttal rendelkezik Indiában autógyártás terén, de hát mint tudjuk, sajnos semmi sem tart örökké. Most be is jelentette a gyártó, hogy felhagy a helyi autógyártással, ezzel mintegy 4000 ember munkahelyét szüntetve meg.

A lépést azzal magyarázzák, hogy most már kritikus szinten van az a veszteség, amit az indiai részleg termelt az elmúlt 10 évben. Egészen pontosan 2 milliárd dolláros összegről van szó, ami főként a helyi piacra gyártott modellek iránti kereslet csaknem megszűnésének tudható be.

hirdetés

Az olyan modellek tehát, mint a Figo, az Aspire, a Freestyle és az Endeavour nemes egyszerűséggel eltűnnek, miután a kereskedők kiárulják a fennmaradt készleteiket. A Ford azonban nem hagyja magukra az eddigi vásárlókat, a karbantartói háttér továbbra is megmarad a térségben, a palettát pedig globális modellekkel töltik fel.

Mindezek mellett fontos megemlíteni, hogy ez nem jelenti azt, hogy a Ford gyártói szinten teljesen kivonul Indiából. A Sanand gyáregység ugyanis tovább üzemel, ott továbbra is exportra gyártják majd a Ranger motorokat.

hirdetés

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button