______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Klasszikusok a vízen, erről szól a Floating Motors kínálata

hirdetés

Bolondulsz a klasszikus autókért de azért a vízen csapatást is kívánod? Akkor van egy jó hírünk, egy olyan cég éledezik éppen, aki ezt a kettőt gyúrja egybe a vásárlóknak.

 

Az autózás világa és a motorcsónakozás nem is áll olyan távol egymástól, mint gondolnánk. Először is ott vannak ugyebár a kétéltűek, de sok gyártó kínál ma már külön termékeket a vízre vágyóknak is. Az viszont még mindig ritka, hogy klasszikus autókat tegyenek vízre a szakik.

Márpedig a Floating Motors cég pontosan ezt csinálja, igaz csak átvitt értelemben. A most még befektetőket kereső startup cég ugyanis nem igazi autó karosszériákat tesz a vízre, hanem üvegszálas anyagból formálják meg az ismert klasszikusokat, melyet aztán egy meglévő motorcsónak alapra helyeznek.

hirdetés

Tehát minden “modell” ugyan azt tudja? Nem igazán! A Floating Motors ugyanis arra is ügyelt, hogy megtartsa a régi autók közötti jellegzetes teljesítménykülönbségeket, így például a Fiat 500 motorcsónakot egy 40 lóerős motor hajtja, míg a jóval sportosabb Jaguar E-Type már 130 lóerő feletti teljesítménnyel büszkélkedhet.

Stílusos, ám közel sem olcsó az élmény, amit a cég kínál. Az árazás ugyanis 9 millió forintnál kezdődik, ennyiért a kis Fiat karosszériás alkalmatosságot vihetjük haza. A Jaguar már 60 millió forintot kóstál és akkor még nem is beszéltünk olyan nagy durranásokról, mint például a sirályszárnyas Merci, vagy éppen a Ferrari 250 Testa Rossa.

hirdetés

A különleges motorcsónakok egyelőre csak számítógépes grafikán csodálhatók meg, de a cég szerint megrendelés esetén gond nélkül elkészülnek fizikai mivoltukban is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button