______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nem biztos, hogy megússza a Volkswagen az emissziós büntetéseket

hirdetés

Hiába az ID.3 piaci bevezetése és a kínai MG-vel együttműködés, a Volkswagen még így sem biztos, hogy teljesíteni tudja az emissziós szabályozásokat. Pénzt különített el a német márka arra az esetre, ha jönnének a bírságok.

 

Bár nagyon úgy tűnt, hogy a Volkswagen bebiztosította magát az emissziós büntetések ellen, most mégis úgy néz ki, hogy mégis kinézhet némi bírság a német gyártó ellen. Ezt maga a VW értékesítési igazgatója, Christian Dahlheim árulta el az Autonews Europe újságírójának.

“Nem állíthatjuk most még biztosra, hogy sikerül majd elérnünk a célkitűzéseket. Nehéz menetnek nézünk még elébe”- mondta vészjóslóan az igazgató. Azt már Frank Witter, a cégcsoport pénzügyi vezetője tette hozzá a sztorihoz, hogy a Volkswagen meg is kezdte a szükséges pénzösszegek elkülönítését arra az esetre, ha mégis fizetni kéne az EU-nak a CO2 paletta átlagra érvényes 95 g/km érték átlépéséért.

hirdetés

Ezek szerint mégis elszámolta magát (főként az ID.3-at érintő szoftveres hibákkal) a német gyártó, amikor azt hitte, hogy a kínai MG Motor-tól vásárolt CO2 kvóta és az ID.3 piaci bevezetése elég lesz a cél eléréséhez. Witter viszont azzal mentette a helyzetet, hogy ha lesz is bírság, az csak egyszeri és mostani lesz, mivel a célcsoport jövőre vonatkozó stratégiája és tervei teljes mértékben megegyeznek azzal az iránnyal, amit az Európai Unió diktál az autógyártóknak.

“Természetesen jó lenne, ha már a 2020-as igényeknek meg tudnánk felelni, de mi 10 éves viszonylatban nézzük a dolgokat. Ha most még be is nézzük a büntetést, az természetesen nem esik jól senkinek sem, de egyben nem is jelenti azt, hogy vége van a világnak”- mondta el Frank Witter.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button