______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bunkó vagy Bugsy, avagy most türelmetlen autósokra vadászott a rendőrség!

hirdetés

Záróvonal, forgalomtól elzárt területen teljes sor kielőzése és némi tilosban megfordulás. Megint akcióban a rendőrség, ezúttal Veszprémben fogtak egy-két türelmetlen autóst.

 

Van az úgy, hogy siet az ember, esetleg már nagyon vágyunk egy mellékhelyiségre és ezért nem szeretnénk dugóban araszolgatni, de sajnos még ezek az indokok sem jogosítanak fel senkit sem arra, hogy egész sorokat előzgessen záróvonalon, arra meg pláne nem, hogy pár száz métert megspórolva abszolút tilosban forduljon meg. Az a baj, hogy az esetek többségében nem is a szükség az, ami ráveszi autós társainkat az ilyen jellegű bunkóságra, hanem egy olyan egyre inkább elharapódzó nézet, miszerint az én időm értékesebb mindenki másénál. Pedig ez nem így van, ezért is van szükség olyan ellenőrzésekre és büntetésekre, amit most a Veszprém Megyei Rendőr-Főkapitányság mutatott be egy videóban.

Az első delikvensnél nincs kérdés, volt ott ellentétes irányú sáv, záróvonal meg minden, amit csak el lehet képzelni. Persze, a fene akar sokszor néhány sarkot arrébb menni, hogy meg tudjon fordulni, de hát a szabály az szabály minden esetben. A második eset nem záróvonalon kezdődik, de forgalomtól elzárt területen fejeződik be. A tipikus iskolapélda, avagy én aztán ki nem várom a sort, mikor ott van üresen a kanyarodó sávom. Márpedig de, ki kell várni az első lehetőséget, amikor át lehet sorolni szabályosan a tetszőleges sávba. Miért? Mert ha mindenki így közlekedne, akkor nem csak a szemből érkezők pislognának, hanem bizony az is, aki a megengedett módon akarna besorolni a kanyarodó sávba.

hirdetés

A harmadik esetünk már a humor kategóriát súrolja. Záróvonalon sor kielőzési kísérlet pánikszerű tolatgatással és álló sorba visszasunnyogással. Szép mentési kísérlet volt, de sajnos nem jött be. Amint a kerekek áthaladtak a folyamatos vonalon, már megvalósult a szabálysértés, a “vissza az előző mentési ponthoz” pedig nem mentesít senkit ez alól…

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button