______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Négy év múlva már minden Peugeot elérhető lesz valamilyen szintű villanyosítással

hirdetés

A Peugeot beszámolt a rövidtávú terveiről, ami természetesen javarészt a villanyosításról szól. 2025-ben már a teljes paletta elérhető lesz valamilyen szinten elektromos hajtással.

 

A villanyosítás korát élljük, ehhez nem férhet kétség. A gyártók sorra jelentik be a főként hosszútávú terveket, amiknek legtöbbször a teljes elektromos átállás a vége. A Stellantis is ezen gondolatmenet alapján alakítja a palettát, így nem csoda, hogy a Peugeot is a konnektor függőségről számolt be a következő négy évet érintő terveiben.

Egészen pontosan arról van szó, hogy négy éven belül a teljes palettát szeretnék valamilyen szinten villanyosítani. Nem lesz túl nehéz a dolog, hiszen jelenleg a kínálat 70 százaléka érhető el hibrid vagy teljesen elektromos hajtással is, lényegében csak az 5008, a Partner és a Boxer lóg ki a sorból (egyes piacokon pedig még a 108 és a 301), de már a haszongépjármű palettához is elkezdte bejelenteni a francia gyártó a hibrid és elektromos változatokat.

hirdetés

Ez nem jelenti azt egyelőre, hogy megszűnnek a kizárólag benzines vagy dízel alternatívák, csupán a “Power of Choice” stratégia mentén mindenkinek lehetősége lesz eldönteni, hogy egy kinézett modellt villanyosítva vásárol-e meg, vagy marad a régebbi megoldások mellett. Fontos hangsúlyozni, hogy egyelőre, hiszen hosszútávon a legtöbb gyártó az emissziómentes közlekedésre törekszik, amibe nagyon úgy néz ki, hogy nem csupán az ICE modellek, hanem a hibridek sem férnek majd bele.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button