______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megújult a Kia Ceed

hirdetés

Modellciklusa közepén megkapta a kötelező ráncfelvarrását a Kia Ceed. A beavatkozás főleg a külső sportosítását jelenti, de okosabb lett a technika is.

 

A Kia egyik legsikeresebb modellje a Ceed, melynek jelen generációja már 2018-óta van jelen a piacon. A gyártók ebben a kategóriában általában 6-7 éves modellciklusokban gondolkodnak, így érthető, hogy 3 év után megérkezett a ráncfelvarrás is.

A legszembetűnőbb változás a külsőt érinti, hiszen teljesen új lökhárítókat és fényszórókat találhatunk az autón. A hűtőmaszk rajzolata is megváltozott, a hibrid kivitelek esetében a leglátványosabb az új, zárt méhsejt alakú megoldás. Az alsó légbeömlőn hangsúlyosan kiemelt első szárny imitációkat találhatunk és megjelent egy fekete díszcsík is, mely egészen az első kerékjárati ívig fut hátra.

hirdetés

Hátul szintén újak a lökhárítók, a GT Line és GT kivitelek fényforrása pedig teljesen új rajzolatot kapott. Ez utóbbi érdekessége, hogy első ránézésre nem látszik az irányjelző benne, pedig az egyik LED-es sor ezt a feladatot tölti be.

A belső térben finomabb tapintású anyagokkal találkozhatunk, illetve digitális műszeregységgel és az eddigieknél nagyobb infotainment kijelzővel. Újdonság, hogy mostantól minden variánshoz jár a Kia Connect technológia is, mellyel távolról lekérdezhetők az autó fontosabb adatai és a helyzete.

hirdetés

Jobbak lettek az aktív balesetmegelőző rendszerek is, például oldalsó irányba is figyelő ütközéselkerülőt kapott az autó, illetve a fáradtságfigyelő rendszer például a kormánymozdulatok mellett arra is figyel, ha indokolatlanul növekedni kezd a távolság köztünk és az előttünk haladótól és ilyenkor fényjelzéssel figyelmeztet, hogy valószínűleg elbóbiskoltunk.

Érkezett egy új erőforrás is a palettába az 1,5 literes 160 lovas benzines személyében mely akár lágy-hibridként is kérhető. Az 1,6 literes dízel mindenképpen elektromos rásegítést kap, de a már jól ismert 1 literes benzines is elérhető ebben a formában. A konnektoros hibrid Ceed az 1,6 literes 141 lóerős benzines erőforrásra épül és a 8,9 kWh-s akkumulátor csomagnak köszönhetően akár 57 kilométer is megtehető vele tisztán elektromos üzemben a gyári adatok szerint. A paletta csúcsán most is a GT kivitel található, melynek 1,6 literes T-GDi benzines motorja 204 lóerőt képes leadni, az erőátvitelről pedig a hétsebességes duplakuplungos automataváltó gondoskodik.

Azt egyelőre nem közölte a gyártó, hogy miként változik az árazás a frissítéssel, ám jó hír, hogy a Kia mostantól minden modellhez (így majd a frissített Ceed-hez is) finanszírozási ajánlatokat kínál az importőr hazai oldalán. Az MKB Euroleasing-el közösen megalkotott fejlesztés Európában egyedülálló, hiszen már a kiválasztott modell konfigurálása közben megtekinthetjük a konstrukciókat, így átláthatóbban és gyorsabban juthatunk a kiválasztott autóhoz.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button