______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nagy SUV modellként éledhet újjá az Opel Monza

hirdetés

Az Opel legutoljára még egy kétajtós koncepció formájában utalt a Monza márkanévre, ám a jövőben tényleg lehet új széria modell belőle az Auto Motor Und Sport jelentése szerint.

 

Az Opel pontosan hét évvel ezelőtt próbálkozott utoljára azzal, hogy felélessze az egykor kimondottan jól csengő Monza márkanevet. Akkoriban viszont tanulmányautó szinten el is halt a dolog, hiszen a Monza Concept feladata nem volt más, mint az akkor még GM fennhatóság alatt álló gyártó új formai irányzatát bemutatni. Most viszont úgy néz ki, hogy tényleg valós lehet a visszatérés, legalábbis az Auto Motor Und Sport publikációja szerint.

A német magazin ugyanis gyári forrásokra hivatkozva tette közzé, hogy a gyártó ténylegesen dolgozik egy új Monza generáción, de az teljesen más eszmeiséget fog majd képviselni, mint az egykori ősök. A szóban forgó modell ugyanis 1978 és 1986 között sportos kupénak számított, a jelenlegi állás szerint viszont 2024-től egy kimondottan méretes elektromos SUV lesz belőle. Egészen pontosan 4,9 méteres hosszúságról tesznek említést, ami fél méterrel több, mint amit jelenleg a Grandland X fel tud mutatni.

hirdetés

Az új járgány a feltételezések szerint a PSA eVMP elektromos platformjára épül majd fel, ami a franciák elmondása alapján akár 650 kilométeres tényleges elektromos hatótávval rendelkező modellek alapja is lehet a nagy akkumulátor befogadó kapacitásnak köszönhetően.

Hivatalosan az Opel még nem erősítette meg a Monza visszatérését, de az elektromos jövővel kapcsolatos elképzelésekről már mondott pár szót Michael Lohscheller, a márka vezérigazgatója: “A sportosságot mindenképpen szeretnénk tovább vinni a jövőbe is, legyen szó bármilyen megközelítésről. Abban biztos vagyok, hogy a mobilitásnak szórakoztatónak kell lennie, azaz nemcsak az agyra, hanem a szívre is hatást kell gyakorolnia. Ez az elektromos mobilitásra hatványozottan igaz!”.

hirdetés

(a képeken a 2013-as Opel Monza tanulmány látható)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button