______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Münchenben mutatja meg magát először az elektromos Renault Megane

hirdetés

A Müncheni Autószalon egyik legfontosabb újdonsága lesz a Renault Megane újragondolt változata. Nem csak elektromos, hanem több benne az SUV vonás is, mint eddig bármikor.

 

A Renault szeptemberben, a Müncheni Autószalon keretein belül mutatja be, hogy milyen irányba mozdul el a Megane modellel a palettán belül. Nagy meglepetés nincs, természetesen egy elektromos autó érkezésének lehetünk szemtanúi SUV elemekkel megbolondítva.

A franciák már egy előszériás modellt is mutogatnak képeken, ráadásul a technikai specifikációk egy része is napvilágot látott.

hirdetés

Az új elektromos Megane a Nissan Ariya esetében alkalmazott CMF-EV platformra épül fel, a meghajtásáról pedig egy 218 lóerős villanymotor gondoskodik majd. Hatótáv tekintetében egészen elfogadható 450 kilométerről beszélhetünk, melyhez az energiát a 60 kWh-s akkumulátor csomag szolgáltatja majd.

Ésszerűen közelíti meg a villanyos kérdést a Renault, azaz nem egy közúti rakétát terveznek piacra dobni, hanem inkább az energiatakarékosság jegyében megy a fejlesztés. A valamivel 8 másodperc alatti 100-as sprint azonban így sem nevezhető majd lomhának.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button