______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

München az új Frankfurt, avagy sikerült új helyszínt találni a német autószalonnak

hirdetés

Miután Frankfurtban nem volt maradása a nemzetközi autószalonnak, gyorsan új helyszín után kellett nézniük a szervezőknek. Végre sikerült máshol megállapodni: irány München!

 

Mint nemrég beszámoltunk róla, elég gyorsan bizonytalan helyzetbe került az IAA, azaz a német nemzetközi autószalon, miután a rendezvénynek több mint 50 évig helyszínt biztosító Messe Frankfurt nem hosszabbította meg a szerződést a szalon jogi tulajdonosával, a VDA-val. Természetesen azonnal megkezdődött az új helyszín keresése, melyre első sorban Berlin, Hamburg és München pályázhatott nagy eséllyel.

Végül Münchenre esett a szervezők választása és már alá is íródtak a döntést megerősítő papírok. A BMW főhadiszállásának is otthont adó várossal megegyezésnek azért is örülnek a VDA képviselői, mert a tervek szerint a későbbiekben egyre jobban eltolódik a szalon a komplett mobilitás irányába, azaz nem csak autókkal, hanem innovatív forgalomirányító és közlekedési megoldásokkal is találkozhatnak a helyszínre látogatók, München pedig pontosan ezen a téren jár a legtöbb német és európai város előtt lépésekkel. Egyre többet költ a város vezetése az “okos város” kialakítására, melynek részét képezik például a lámpákkal kommunikáló autók is, de az innovatív tömegközlekedési hálózatok kialakítása is létfontosságú a helyiek számára.

hirdetés

Az új helyszínnek természetesen a BMW örülhet a legjobban, hiszen innentől az IAA számukra hazai rendezvénynek számít, azaz fillérekből és rugalmasan megoldható lesz a bajorok szalonra kitelepülése.

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button