Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Múlt, jelen és jövő, avagy ezzel a tanulmánnyal emlékezik meg a Porsche a sportautózás elmúlt 75 évéről

Ha Porsche, akkor egyértelműen mindenkinek a kiváló sportkocsik ugranak be. Ráadásul ez nem egy újkeletű sztori, hiszen már 75 éve annak, hogy bemutatkozott a 356 Roadster, melyről a gyártó most egy különleges tanulmánnyal emlékezik meg.

 

A Porsche már hosszú évtizedekkel ezelőtt megalapozta a nevét a sportkocsik világában. Viszont azt nagyon kevesen tudják, hogy az igazi siker nem a 911-es szériákkal kezdődött, hanem bizony jóval korábban. Egészen pontosan 1943-ban, amikor is a németek megalkották a 356-os első példányát.

hirdetés

Azóta eltelt 75 év, így van miről megemlékeznie a gyáriaknak, amit most meg is tettek egy igencsak különös tanulmánnyal. Ez a Vision 357, mely lényegében magába foglalja a neves gyártó múltját, jelenét és jövőjét is.

Múlt? A dizájn több helyen stílusosan utal vissza a legendás 356-ra, például ott vannak mindjárt a legendás domborulatok a kocsi orrán, vagy a rejtett LED-es fényszóró rajzolata és elhelyezkedése, ami szintén az ős-Porschén látható fényforrásra utalás.

Bár a tanulmány nem roadster, azért a nagy üvegfelületek és a feketére fesztett oszlopok játékával mégis ezt próbálják felidézni a dizájnerek, illetve a hátsó traktus mai szemmel igencsak furcsa letisztultsága is a múlt megoldásait idézi fel.

Aztán ott van a jelen, azaz a tanulmány bármennyire is tűnik futurisztikusnak, egy manapság is elérhető alapot kapott. Ez pedig nem más, mint a 718 Cayman GT4 RS, mely nem csak a platformot adta az ünnepi Porsche számára, hanem a motor is onnan származik. Bizony, nem elektromos az autó, hanem a meghajtásáról a már ismert 4 literes hathengeres gondoskodik a maga 500 lóerőnyi teljesítményével.

A Vision 357 egyben egy üzenet is a jövő számára, azaz a Porsche továbbra sem mond le a sportautós irányról, bármilyen szelek is fújnak majd. Persze, van, amihez nekik is alkalmazkodni kell majd, de a gyáriak felemelt fejjel hangoztatják, hogy a jövőben is kiváló vezetési élményt és különleges járműveket kínálnak majd a vásárlóiknak.

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button