______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Mozgásban is megmutatta a BMW az M3 kombit, közel lehet már a megjelenés

hirdetés

A BMW a fanatikusok régi vágyát teljesíti azzal, hogy felveszi a 3-as kombit is az M-es palettára. Ezzel nemsokára a 3-as széria történetében először szerepel majd a puttonyos változat az “elit” kategóriában.

 

A teljesítményre kihegyezett kombik világa már régóta létezik. Elég csak az Audi RS4 Avant-ra, vagy a puttonyos Mercedes C63 AMG-re gondolni. A BMW viszont eddig elzárkózott attól, hogy a 3-as széria ilyen formában is szerepeljen az M-es palettán, ám a helyzet hamarosan gyökeresen változik meg.

Tavaly ugyanis felröppentek az első pletykák, miszerint a bajorok hallgatnak a rajongói kérésekre és elkezdték fejleszteni az M3 Touring modellt, melyről év végén megérkeztek az első beharangozó képek is. Hivatalos premier dátumot nem kaptunk, sőt, ott lógott a levegőben egy darabig, hogy mégis elkaszálhatják a projektet a gyáriak.

hirdetés

Most viszont érkezett egy videó az M-es modellekről, melynek a végén bizony felbukkan a Touring is, mintegy hivatalosan megerősítve, hogy gyakorlatilag leleplezés előtt állunk nem is olyan sokkal. Technikai részleteket még nem árultak el a gyáriak, de a fogyasztási adatok kiírásra kerültek, amiből következtetni lehet arra, hogy nincs nagy meglepetés a nap alatt. A Touring is az M3 Competition már megismert hajtásláncát fogja hasznosítani, azaz a 3 literes duplaturbós benzines erőforrás biztosítja majd az 510 lóerős teljesítményt mind a két tengely számára.

Az igazi rajongók reménykedtek abban, hogy lesz manuális váltós változat is, de ezt néhány korábban kiszivárgott információ már cáfolta is, azaz csak a nyolcsebességes duplakuplungos alternatíva szerepel majd a kínálatban.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button