______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Most már tényleg vége, elkészült az utolsó Audi R8-as

hirdetés

Az Audi egyszer már elnapolta az R8 búcsúztatását, most viszont már tényleg vége a négykarikás szupersportkocsizásnak. Legördült a szalagról az utolsó példány, mely nem megrendelésre készült, hanem a gyári múzeumot gazdagítja majd.

 

Már egy ideje tudni lehet, hogy az Audi elkaszálja az R8-as modellt, hiszen már tavaly megtörtént a hivatalos bejelentés. Sőt, már meg is kellett volna történnie a dolognak az első tervek szerint, csak hogy egy kis csavar került a sztoriba. Az első gyári állásfoglalás után ugyanis hirtelen megszaporodtak a megrendelések, így pár hónapot tolni kellett a piaci kivezetést.

Most azonban megtörtént az elkerülhetetlen, legördült a szalagról az utolsó R8 példány, melynek útját a Top Gear magazin követte végig. Így tudhatjuk, hogy az utolsó legyártott példány Vegas sárga fényezést és bronz berakásokkal díszített 20 colos felniket kapott, illetve láthatóan a karbon csomagot sem spórolták le róla.

hirdetés

Az 5,2 literes V10-es motorral szerelt 612 lóerős sportkocsi különlegessége még, hogy nem ügyfélmegrendelésre készült, hanem a gyártó a saját példánya, melyet az Audi múzeumban őriznek meg az utókor számára.

Az Audi R8 tehát halott, éppen csak, hogy megérte a felnőttkort. Az első generáció hivatalos premierje ugyanis pontosan 18 évvel ezelőtt, 2006-ban történt meg a Párizsi Autószalon keretein belül.

hirdetés

(A képek illusztrációk)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button