______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Most már biztos, hogy készül az elektromos Ferrari

hirdetés

A Ferrari szabadalmaztatta az elektromos terveit, azaz tényleg lesz villanyos olasz sportkocsi. Érdekes részletek derültek ki a vázlatokból.

 

Régóta foglalkoztatja az autós világot a kérdés, hogy vajon a Ferrari is beszáll-e a tisztán elektromos piacért folytatott versenybe. A kérdésre most egyértelmű válasz érkezett: az olaszok szabadalmaztatták a villanyos autójukat, amihez természetesen alaprajzokat is csatoltak.

Ezen alaprajzokból érdekes részletek is kiderültek a villanyos Ferrariról, amit várhatóan 2025-ben mutatnak majd meg először a nagyközönségnek. Először is látszik, hogy az olaszok a négymotoros megoldást választották, azaz mindegyik kerék saját villanymotort kap. Ez precíz nyomaték elosztást és összkerék meghajtást tesz lehetővé nagy teljesítmény mellett is.

hirdetés

Szintén megtudhattuk, hogy az akkumulátorokat a hátsó tengely előtt egy külön rekeszben helyezik el. A megoldás különlegessége, hogy a szerkezet kialakítása lehetővé teszi belsőégésű motor elhelyezését is ezen a részen, így a hibrid változatok is tudják majd használni ezt a műszaki megoldást.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button