______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Morbid játék vagy a történelem egy darabja? Eladó James Dean Porschéjából az eredeti váltómű!

hirdetés

Ugyan sokan még csak egy filmet sem láttak tőle, ám James Dean neve mai napig ismerősnek cseng a hollywoodi hírességek világában. Ha mással nem, sokan autóversenyző szenvedélyével és Porschéjával kötik össze, amiben életét vesztette. Most ebből a kocsiból lehet megszerezni egy darabot.

 

Bár ma már nem igazán ismertek a klasszikus amerikai filmek, ám James Dean neve még mindig sokaknak hangzik ismerősen. A sármos színész az 50-es évek elején gyakorlatilag Hollywood legfényesebb csillagaként ragyogott, mellette pedig autóversenyzői szenvedélyének hódolt, majd 1955-ben pontosan egy versenyre sietve autóbaleset következményeként ragadta el a halál.

A kedvenc autóját, a csupán Little Bastard néven emlegetett Porsche 550-esét vezette, amikor gyorshajtás közben eléhajtott egy másik autós és ütköztek. A mellette ülő Rolf Wütherich, aki amellett, hogy a barátja volt egyben szerelőként is segítette a versenyzését, kirepült az autóból és súlyos sérüléseket szenvedett. Dean a kocsiban maradt, de gyakorlatilag azonnal életét vesztette.

hirdetés

A tragikus és híres Porsche a baleset után többször is tulajdonost váltott, ám jelenleg tartózkodási helye ismeretlen. Kivétel néhány darabját! Most például a váltószerkezet került elő, melyet egy speciális bemutató állványra szerelve kínálnak eladásra a Bring-a-Trailer portálon.

De tényleg abból a bizonyos autóból származik az alkatrész? Meglehetősen erős dokumentációval támasztja alá az eladó, hogy igen. A váltón található gyári számot ugyanis a Porsche bevizsgáltatta és összekötötte a 550-0055 alvázszámmal és 90059 motorszámmal elkészült 1955-ös Porsche 550-essel. Persze, ez még nem lenne elég, hiszen más példányokat is értékesítettek abban az évben, csak éppen a szóban forgó azonosítók a kaliforniai nyilvántartás szerint megegyeznek a Dean által vásárolt autó azonosítóival.

hirdetés

Kétség nem férhet tehát hozzá, hogy ez tényleg a legendás és tragikus autóból származik, amit most bárki megszerezhet magának a liciten, mely még majdnem két hétig tart. Cikkünk írásának pillanatában 100 ezer dollárt kínálnak érte, de messze még az aukció vége, a határ pedig a csillagos ég!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button