______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Modern átiratot kap a Diablo, de nem a Lamborghini csinálja meg

hirdetés

Az olasz Eccentrica műhely jelentette be, hogy megalkotják a Lamborghini Diablo modern átiratát. Egy restomod projektről van szó, a végeredményt pedig a jövő hét folyamán be is mutatják.

 

Ha klasszikus modellek újragondolásáról van szó, akkor nem ugrik félre a feladat elől a Lamborghini. A gyártó nemrég dobta piacra a Countach legújabb generációját, ami azonnal elnyerte a rajongók tetszését. Most a másik legendának, a Diablo megújulásának lehetünk szemtanúi, ám ez esetben nem a Lamborghini buzgóságának köszönhetően.

A szintén olasz Eccentrica cég jelentette ugyanis be, hogy építenek egy restomod Diablo átiratot, melyet már jövő hét folyamán be is fognak mutatni. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a műhely igyekszik megtartani a legendás sportkocsi főbb alkotóelemeit, de a karosszériát modernebbre csiszolják, illetve a teljesítményt is a mai szupersportkocsi színvonalhoz igazítják.

hirdetés

Természetesen LED-es fényszórókat kap a járgány, illetve a futóművet is átdolgozzák, hogy a megnövekedett teljesítményt kezelni tudja. Az eredeti Diablo 1990 és 2001 között volt gyártásban, a V12-es erőforrás teljesítménye pedig variánstól függően 500 és 600 lóerő közé volt belőve.

Na de miért pont az Eccentrica nyúl hozzá a legendához? Elég csak azt mondani, hogy a cég alapítója az az Emanuel Colombini, aki mellesleg a világ egyik legnagyobb Lamborghini gyűjtője. Természetesen a projektbe azért bevontak a restomod piacon komoly tapasztalatokkal rendelkező mestereket is, így például a Porsche és Lancia átalakításairól híres Carlo Borromeo is azok között van, akik hozzá tehettek a modern Diablo megszületéséhez.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button