______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Miért Mustang a Ford új elektromos SUV-ja? Most a Ford EV igazgatója válaszolt a kérdésre.

hirdetés

Semmi köze a Mustang múltjához a Ford elektromos SUV-jának, mégis ráakasztották a jól ismert nevet a gyáriak. Vajon miért tették ezt? A válasz sokoldalú, de most megmagyaráz párat a Ford globális elektromos autókért felelős igazgatója.

 

Amióta a Ford bemutatta az első elektromos autóját, azóta foglalkoztatja az embereket, hogy vajon miért az a neve, ami. Természetesen a Mustang Mach-E modellről van szó, ami tényleg E, de sehogy sem akar Mustang lenni.

Na de akkor miért is használták fel a jól bejáratott nevet az újdonság esetén a gyáriak? Természetesen azért, mert jól cseng, a másik ok pedig, hogy pont a sokak által emlegetett ellentmondás kelti fel az emberek figyelmét Jason Castriota, a márka elektromos autókért felelős igazgatója szerint.

hirdetés

“Felmerült a kérdés, hogyan tudnánk igazán kitűnni a tömegből, mellyel egyben megtörnénk a csendet is az elektromos autó dömping közepén. Meg kellett oldanunk valahogy”- hangzik Castriota érvelése, azaz lényegében egy zseniális marketingfogás az egész, nem több.

A Ford igazgató azt is elárulta, hogy az elnevezés a fejlesztés folyamán merült fel, alapvetően szó sem volt arról, hogy az új modell Mustang feliratot visel majd a hátsóján. Ám amikor megszületett a döntés, az befolyásolta a későbbi fejlesztést is, magyarán vezetési élményben és teljesítményben feljebb kellett dobni azt a bizonyos lécet, hiszen egy Mustang nem lehet lomha és érzelmileg semleges, mert az többet árt a név múltjának, mint az újdonság pozitív megítélésének. Persze, az elektromos autózás világában mást jelent az élmény, mint az autók benzingőzös múltjában, de ezt el kell fogadni, mivel nagyon úgy tűnik, hogy politikai nyomásra nem igazán marad pár éven belül más választásunk.

hirdetés

Castriota szerint a másik fontos pont az volt a fejlesztés alatt, hogy kinézetre is meg kellenek, hogy legyenek a Mustang stíluselemek a kocsin. Egy olyan autón, ami hajtását és kategóriáját tekintve is távol áll a sportkocsi eddigi “hitvallásától”. Pontosan ezért, amikor elkészültek a végleges tervek, azokat szépen bemutatták az amerikai Mustang klubok elnökeinek, akiknek véleményezniük kellett, amit látnak. A Ford igazgató maga is meglepődött azon, amilyen fogadtatása volt a terveknek: “Keresztbe tett karokkal és szigorú tekintettel vártak, de aztán örömüket fejezték ki, hogy nem a Mustang távolodott el az eddigiektől, csupán egy új ló érkezik az istállóba”- hangzott a beszámoló.

Jason Castriota ezután kitért arra is, hogy összességében nagyon pozitív a Mustang Mach-E fogadtatása, ami arra bátorítja őket, hogy máskor is nyugodtan nyúljanak hozzá nagy múltú elnevezésekhez néhány komolyabb újdonság piacra dobásakor. Azokból pedig van bőven a Ford repertoárjában…

(forrás: Carscoops)

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button