Autós Hírek

Michelisz a világ tetején!

Michelisz Norbert elérte azt, amit ember elérhet a túraautó-világkupában: világbajnokként ünnepelhet a WTCR 2019-es évad utolsó futamát követően.

 

Újabb magyar siker született a motorsportok világában, ráadásul nem is elhanyagolható mértékű. Michelisz Norbert ugyanis a WTCR túraautó-világkupa utolsó futama után bajnokként ünnepelhetett Sepangban.

Michelisz a tizedik szezonját koronázhatta a legmagasabb elismeréssel, miután 2017-ben a második helyet sikerült megcsípnie a bajnokságban.

A győzelmet tovább szépíti, hogy a hétvége bővelkedett izgalmakban. A pole megszerzése után ugyanis az első menetet simán megnyerte a magyar pilóta, ám a második futamban visszacsúszott a nyolcadik helyre. Az utolsó, sorsdöntő nekifutásnak így “csak” tíz pontos előnnyel vágott neki, a második helyezett Esteban Guerrieri-hez mérten. Egy darabig úgy tűnt, hogy a Hyundai műszaki hibája miatt elúszni látszik a cím, ám Norbi ragaszkodott ahhoz, hogy az állítása szerint 90 százalékos autóval rajthoz álljanak.

A rajt után a negyedik helyig csúszott vissza a magyar pilóta, Guerreri pedig az első helyen gyűjtötte a köröket, egészen addig, amíg egy koccanás után ki nem csúszott a pályáról. Norbi ki is használta a lehetőséget és elkezdte üldözni az élmezőnyt, ám miután a rivális Hondás egy szervizelés erejéig a boxba kényszerült, okosan a biztonsági autózást választotta. Ötödikként haladt át a Hyundai a célvonalon, ezzel 20 pontos előnnyel megnyerve a WTCR 2019-es idényét! Szép volt Norbi!

fotók: WTCR

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button