Autós Hírek

Mi lehet ez? Kérdezz-Felelek Extra

Egy kedves olvasónk igencsak különleges járgányt látott meg autózás közben. Egy komolyan álcázott autó húzott maga után valamit, ami nem éppen egy átlagos utánfutó. Na de vajon mi lehet ez? Csik járt utána – de megvezette a rendszám…

 

Egy új modell piacra dobása előtt komoly teszteléseket végez el a gyártó. Ennek a folyamatnak az egyik utolsó része a közúti tesztelés. Ilyenkor láthatunk olyan járgányokat, melyek legtöbb esetben a felismerhetetlenségig vannak álcázva. Most olvasónk is találkozott ezzel a jelenséggel, a képeket pedig elküldte nekünk.

“Sziasztok! Ez vajon mi lehet?

Üdv: CselesNyeles”

Csik eredeti elmélete a feladványra pedig így hangzik (ami később megdőlt)!

Szia CselesNyeles!

Ha GG (Gross-Gerau) a rendszáma, akkor nagy valószínűséggel egy Opel, mert az ő gyári autóik (Rüsselsheim a szomszédban van) kapnak ilyen rendszámokat. Esetleg Mazda lehet, bár azok csak régebben futottak GG-s rendszámokkal, manapság inkább FB-k szoktak lenni.

Nyilván a következő stellantisos padlólemezre épített Opel SUV-ot látjuk, az utánfutó pedig sejthetően a kihelyezett mérőberendezések hurcolására szolgál. Vagy csak álca.

Régebben volt az Opelnek egy nagy SUV-ja, az Antara, de nem volt túlságosan elterjedt, ez a példány itt tehát akár a picivel kisebb Crossland X leszármazottja is lehet majd, de az is lehet, hogy fél-egy mérettel nagyobb lesz. Kevéssé hiszem, hogy a Citroen C5X-szel lenne ez rokon autó (az az EMP2 V3-as platform), inkább arra gondolok, hogy ez már a következő generációs nagy Stellantis-alap lesz.

A Stellantis amúgy is tervez egy elektromos SUV-platformot (kell is nekik, mert az elektromosság ma már kötelező, 2030-ra az egész vállalatcsoport átáll a villanyra, a SUV meg ma a legnépszerűbb autóforma), az STLA-t, méghozzá különböző méretekben. Ha ez az autó itt olyan nagyobbacska, mint amilyennek látszik, akkor ez az STLA Large Platformra épül, annak meg az első autója a Jeepnél mutatkozik be, 2024-ben.

Köszi, hogy megosztottad a képet!
Csikós Zsolt

Hogy is mondták ezt régen? Ja, igen. Lapzárta után érkezett a hír, méghozzá a Kia PR-esétől, Rusotzky Viktóriától, hogy bizony mellényúltam a válasszal, mert ez bizony egy Kia EV9-es, tesztelés közben. A Rüsselsheim-Frankfurt régió ugyanis igazi fejlesztői központtá nőtte ki magát, mert a Kiának is ott a központja, s mint látjátok, ők is gross-geraui rendszámot kapnak a próbaautókra – régen ez Opel-kiváltság volt.

Most, hogy kéretlenül ilyen sok mindent megtudtatok a legújabb Stellantis-platformról egy álcázott Kia kapcsán, elmondok nektek egy sztorit, ami ide vág.

A világon van pár tucat, de száznál kevesebb szuper-sommelier, tudjátok, az az ember, akinek tökéletes ízlelőrendszere van és a fejében nem mozdul el az ízmemória, akármennyit és akármilyen italt iszik, ételt eszik is. Ők kóstolják a legmagasabb szintű borokat, s ez a pár ember fajtára, évjáratra, régióra, sőt, dűlőre képes megmondani, mit tettek elé egy jelöletlen pohárban. Csodaemberek.

Volt pár éve egy nagy sommelier-vetélkedő, mutatták is a televízióban. A műsorvezető azonban vicces ember és jó pszichológus volt, s ki akart baltázni a csúcs-ízlelő társasággal. Ízetlen festékkel vörösre színeztetett pár fehérbort, és azokat tálalta fel a sommelier-k csapatának.

Lefagyott a rendszer. Az összes ízlelőbimbó, elraktározott íztérkép és szagminta összezavarodott a profik fejében, zavartan krákogtak, és életükben először bizonytalan válaszokat adtak. A szín látványa ugyanis annyira megvezette őket, hogy eszükbe se jutott fehérborra gondolni. Nagy volt a móka, s a kacagás.

Hát, ennyit a gross-geraui rendszámról és az újságírói profizmusról. Pedig a vállas forma nekem is szúrta a szemem, mert nem illett az általam ismert Opel-képbe… De közben meg tudom, hogy a márka nagy formai váltás küszöbén áll, s a jövőbeli trendet megmutató Opel Experimental autóról pár hivatalos részletfotó már napvilágot látott. Azok pedig egy elég erősen élekkel tarkított autóhoz tartoznak. Ám az álcázott autó így is egy nagy Kia-SUV marad, nem pedig Opel, a poszt pedig arra jó volt, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból. Köszi, Viki!

Címkék

Hasonló tartalmak

2 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button