______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Mercedes W204-ből a 220 CDI vagy 250 CDI a jó választás? Kérdezz-Felelek Extra

hirdetés

Olvasónk korábban már írt egy levelet, amelyben a Mercedes GLK-ról kérte ki a véleményünket. Most inkább mégis C osztályban gondolkodik, motorizáltságban pedig két alternatívát vetett fel. Göbi segít ebben a helyzetben.

 

Olvasónk már egy ideje tervezgeti, hogy beruház egy használt Mercedest, egészen konkrétan korábban már a mi véleményünket is kikérte a GLK-val kapcsolatban. Most egy másik modell felé kacsingat, de nem biztos benne, hogy melyik dízelt érdemes megvenni.

“Sziasztok!
A napokban írtam egy kérdést egy mercedes GLK-ról.
Elnézést hogy ismét írok 😉
De az lenne a kérdésem, hogy végül döntöttem a w204 mellett (facelift). Ott is dízel a cél. A kérdésem az lenne, hogy a 220 CDI (170ló) ugyan egy megbízható motor, de én egy kicsit többre vágyok, azaz a 250 CDI-re (204 ló).

hirdetés

Ennyire megbízható a 250 is, vagy inkább válasszak egy biztos 220 CDI-t?
Köszönöm a választ
Ui.:Soseveddel🤟🤟”

Lássuk, Göbi mit tanácsol ebben a helyzetben.

Kedves Domonkos!

A 220 és a 250-es jelzésű motorok azonosak. Ez egy jól bevett szokás mostanság, hogy azonos motorokból – kevés változtatással – több teljesítmény lépcsőben jönnek piacra.

hirdetés

Az nyilvánvaló, hogy bizonyos dolgokat – a szoftveren kívül – illesztenek a motorhoz, gyakran másik kisebb vagy nagyobb a turbófeltöltő, illetve az injektorok furat mérete/száma, de alapjaibban a forgattyús mechanikához, egyéb dolgokhoz ritkán nyúlnak. Ez hozza azt, hogy ha a nagyobb teljesítményt folyamatosan kihasználjuk, akkor az erősebb motor várhatóan hamarabb elhasználódik, de nem jellemzően rövidebb életűek ezek a gyakorlatban. Ebben a konkrét esetben is a megbízhatóságuk nagyjából egyforma, ugyanazokkal a szokásos dízel hibákkal kell számolni mindkettőnél, mint általában minden korszerű dízelnél. (egr, dpf).

Az is tapasztalat, hogy ha két teljesítmény lépcső van, akkor a gyengébb általában kicsit többet tud, az erősebb meg gyakran nem tudja, vagy csak éppen hogy tudja a névleges teljesítményét. Ez sok mérésen bebizonyosodott, nem csak a MB motorokkal, hanem a VW csoport hasnonló , különböző teljesítmény lépcsőjű motorcsaládjainál.

Azt tanácsolom, hogy döntsön az állapot, ha a 220-as lesz jobb ár/érték arányú, akkor azt kell megvenni, ha a 250-es akkor azt. Én ezt tenném.

Üdv.

Göbölyös Zsolt

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button