______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megválik GT-jétől a Ford dizájnért felelős alelnöke is

hirdetés

Az első Ford GT példányok egyike az a bordó fényezéssel ellátott darab, mely most egy aukció keretén keres magának új gazdát. Az első tulajdonos sem akárki, ugyanis Moray Callum-ról, a gyártó dizájnért felelős alelnökéről beszélünk.

 

Ugyan manapság (ahogy letelt a gyártó által kiírt, sokak által viszont tiszteletben nem tartott két évre szóló értékesítési tilalom) egyre több Ford GT sportkocsi keres magának új gazdát bizonyos aukciókon, néha felbukkan egy-egy az átlagnál is érdekesebb darab a horizonton. Most például az egyik első legyártott GT példány került fel a Canepa kínálatába, viszont nem csak ezért érdekes, hogy eladó sorban látjuk ezt a konkrét autót.

A tulajdonos ugyanis nem más, mint a Ford dizájnért felelős alelnöke, Moray Callum, aki 2014-től a GT megalkotásán ügyködő tervezőcsapatot is irányította. Mondhatni tehát, hogy Callum a saját “gyermekétől” válik most meg.

hirdetés

Érdekesség még, hogy az értékesítésre kínált modell órájában összesen 328 kilométer van, a “folyékony vörös metál” fényezése pedig gyönyörűen emeli ki a sportkocsi amúgy sem éppen visszafogott vonalait.

Egy Ford GT átlagosan 500 ezer dollárba került még 2017-ben, a legtöbb példány azóta pedig nagyjából 1 millió dolláros áron cserélt gazdát. Ennek tudatában érthető, hogy Callum is befektetésként gondol inkább a kezei alatt formát öltő autóra és megválik tőle a tárolása helyett.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button