______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Mégsem tűnik el a Seat az autózás világából?

hirdetés

Tavaly jelentette ki a Seat vezetősége, hogy a márka felhagy az autógyártással és átengedi a terepet a Cupra modelleknek. Most azonban a márka egyik területi képviselője mégis autós jövőről beszélt egy interjúban.

 

Tavaly robbant a hír, hogy a Seat felhagy az autógyártással és inkább a városi kis mobilitási eszközökre helyezi a hangsúlyt a jövőben. A tervek szerint a piacon a helyét a Cupra veszi majd át a sportos modellekkel. Most viszont úgy tűnik, hogy mégsem dőlt el teljesen még a dolog.

Az Autocar magazinnak Marcus Gossen, a Seat és a Cupra Egyesült Királyságban tevékenykedő területi képviselője ugyanis továbbra is kilátásba helyezte az autós vonulatot. Egészen pontosan elmondása szerint a márka egy belépő szintű elektromos modell bevezetését tervezi, mely lényegében a Volkswagen ID.1 olcsósított változata lesz. A Volkswagen csoport vezetői azonban még nem erősítették meg, hogy tényleg egy elektromos Seat lenne készülőben, így érdemes fenntartásokkal kezelni a dolgokat.

hirdetés

Ha viszont tényleg megtörténik, amit Gossen felvázolt, akkor az azt jelenti, hogy a jövőben a Volkswagen csoport elektromos modelljei közé a Seat lesz az olcsó, belépő szint. Annyiban nem elképzelhetetlen a sztori, hogy ez korábban is megtörtént már, amikor a Volkswagen e-up még Skoda CITIGOe iV és Seat Mii Electric néven is kapható volt.

forrás: Autocar

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button