______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Mégsem Angliában, hanem Japánban készülnek majd az Európának szánt Nissan Ariya példányok

hirdetés

Az eddigi híresztelésekkel mégsem Angliában készülnek majd az EU-ba szánt elektromos Nissan Ariya modellek. A gyártó ugyanis rájött, hogy olcsóbban jön ki, ha Japánból hozza be a szóban forgó autókat.

 

Bár egy ideig arról volt szó, hogy a Nissan az angol üzemében készíti majd az európai piacra szánt Nissan Ariya modelleket, most mégis megváltoztatta a döntését a japán gyártó. Hazai pályán, azaz Tokio mellett készülnek majd az autók az itteni vásárlók számára is.

A döntés hátterében egyértelműen a megegyezés nélküli Brexit áll, aminek következtében az EU 10 százalékos vámot szab ki minden angliából érkező autóra. A japán export ezzel szemben csak 7,5 százalékos vámmal jár, ráadásul a jelenlegi tevek szerint 2026 után vámsemleges lesz az ázsiai behozatal, ami rengeteg megspórolt pénzt jelent a gyártónak és a vásárlóknak egyaránt.

hirdetés

Ez azt jelenti, hogy az Ariya két országban készül majd az eddig emlegetett három helyett, azaz a japán Tocsigi prefektúrában található üzemben a világ minden tájára szállítanak majd autókat, míg Kínában a helyi vásárlók igényeit igyekeznek majd kiszolgálni.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button