______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

300 lóerő feletti teljesítménnyel érkezhetnek a jövőben a Hyundai N-es modelljei

hirdetés

Egy koreai publikáció mutatott rá arra, hogy egy minden eddiginél erősebb 2,3 literes turbós motoron dolgozhat a Hyundai teljesítményorientált modellekkel foglalkozó részlege. Ezzel beléphetnek a 300 lóerő feletti klubba az N-es modellek is.

 

Bár aki próbált mostanság N-es megjelölésű Hyundai modelleket, az beláthatja, hogy a jelenleg kínált 2 literes turbós egység minden igényt képes kielégíteni. A több viszont sosem rossz, ezért nagyon úgy tűnik, hogy a koreai gyártó egy nagyobb és erősebb motoron dolgozik a jövő modelljei számára.

Legalábbis erre világít rá egy koreai publikáció (Kyunghyang Shinmun), ahol elhangzik, hogy a Hyundai egy 2,3 literes turbós erőforrást tesztel, mely a mostani 2 literest válthatja le az elkövetkező években. Ennek a teljesítménye jelenlegi információk szerint már alsó hangon is 315 lóerő lesz és 7 ezres percenkénti fordulatot is boldogan elpörög majd a konstrukció. Természetesen a villanyosítás korszakában nem elképzelhetetlen, hogy ehhez még elektromos motorokat is társítanak majd a szakik, ezzel további teljesítménynövekedést érve el.

hirdetés

Az új motor fejlesztésével kapcsolatos feltételezést támasztja alá az a tény is, hogy nemrégiben egy olyan versenyautó kinézetű Hyundai tesztpéldányt sikerült lencsevégre kapnia egy szemfüles fotósnak, melynek oldalán az MR23T jelzés olvasható. Ebből a 23T gyakorlatilag biztos, hogy a 2,3 literes turbós erőforrást jelenti, az MR egyelőre még kérdéses.

Ezzel a Hyundai is belép majd a 300 lóerős és azt meghaladó hot-hatch kategóriába, ahogyan azt megtette a Honda és a Renault is. Egyelőre arról nem szól a publikáció, hogy mikor érkezik meg az új egység a kínálatba, de ha már a tesztelés folyamatánál tartanak a gyáriak, akkor maximum 3-4 éves intervallumról beszélhetünk.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button