______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megmutatta a DS a jövő műszerfal elrendezését

hirdetés

A Citroen luxusmárkája az M.i. 21 manifesto tanulmányban mutatta be a jövő DS modelljeinek belső terét. Mondhatni, hogy a központi kijelző nyomokban műszerfalat tartalmazhat.

 

Egy ideje már tart a digitalizáció az autózás világában, mégis megdöbbentő, hogy milyen gyors ütemben veszik át az uralmat a képernyők a járgányok belső terében. Először a Tesla gigantikus tabletje borzolta fel a kedélyeket, majd jött a Mercedes teljes műszerfalat elfoglaló megoldása, a napokban pedig a Peugeot is villantott egy méretes kijelző-együttest.

Nem váratott sokáig magára a Citroen, azaz pontosabban a DS válasza sem, ugyanis az M.i. 21 manifesto tanulmány egy olyan belső elrendezést villantott, ami túltesz még a németek megoldásán is. A franciák is képernyőre cserélték a teljes műszerfalat, csak itt nem tagoltan több darabból áll össze a méretes felület, hanem egyetlen egybefüggő kijelzőről van szó.

hirdetés

Természetesen ez egy teljesen testre szabható rendszer, azaz bárhol bármi megjeleníthető és elrendezhető rajta, legyen szó a navigációról, kamerák képéről vagy az infotainment rendszer funkcióiról.

Bár jelenleg egy tanulmány járgány sajátja a kijelző-műszerfal, a gyáriak elárulták, hogy ez gyakorlatilag a most látható formájában fog megvalósulni a sorozatgyártású modellekben is. Persze, ez nem azt jelenti, hogy már holnaptól teljes belső tér átrendezés lesz a palettán, a DS ugyanis legkorábban 2030-ban szeretné bevezetni a teljes digitalizációt.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button