______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megmarad a Megane, de crossover irányba mozdul el vele a gyártó

hirdetés

Nemrég merült fel pletyka szinten, hogy az SUV őrület áldozata lesz a Renault Megane is. Most néhány belsős informátor megerősítette, hogy marad a modell a palettában, viszont valószínűleg más kategóriában indul majd a jövőben a vásárlók kegyeiért.

 

Az senkinek sem új, hogyha valami iránt az átlagnál nagyobb a kereslet, akkor az az adott kategórián belül a többi típus kárára lesz egy idő után. Pontosan ez történik az autóiparban is, ahol a már évek óta töretlen SUV mánia konkrét kategóriákat őrölt fel. Elég csak az egyterűek szinte teljes eltűnésére gondolni, de ma már több szedán és csapotthátú modell is a veszélyeztetett “fajok” táborát népszerűsíti. Nagyon úgy tűnt, hogy a Renault Megane is ide tartozik, legalábbis egy korábbi gyári infó szerint.

Most viszont fordulni látszik a kocka a nagy múltú francia számára. A Reuters értesülései szerint ugyanis a Renault vezérigazgató, Luca de Meo továbbra is ragaszkodik a modellhez, így maradhat későbbiekben is a palettán.

hirdetés

Persze, ez így túl egyszerű lenne, ezért van egy kis csavar is a dologban. Maradhat, de úgy, hogy képviseltetnie kell magát a crossoverek között is. Egyelőre az nem tisztázott, hogy ez azt jelenti-e, hogy a következő Megane generáció kap egy emelt hasmagasságú kivitelt, vagy pedig csak ebben a formában jelenik meg.

Az informátorok azonban inkább az utóbbi eshetőséget valószínűsítik, Luca de Meo ugyanis egy teljesen új Megane megjelenést, az eddigiektől teljesen eltérő sziluettet sürget a cégen belül. És ha már megrajzolnak egy SUV szerű karosszériát, akkor szinte biztos, hogy csak a Megane eddigi eszmeiségére tekintettel nem készítenek utána egy másikat is a költségek miatt…

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button