______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Felavatták a Continental veszprémi tesztpályáját

hirdetés

Mintegy 10 milliárd forintos beruházás eredményeként megépült Veszprémben a Continental vadonatúj tesztpályája, melyhez a magyar állam 1,4 milliárd forintos támogatással járult hozzá.

 

Kelet-Európa legnagyobb járműdinamikai tesztpályáját adták át hivatalosan tegnap. A Continental létesítménye a legmodernebb technológiákkal és megoldásokkal segíti az autóipari fejlesztéseket.

Egészen pontosan 27 hektáron terül el a pálya mely öt különböző részegységből tevődik össze. Van például egy 10 százalékos döntöttséggel rendelkező 500 méteres gyorsítósáv, egy 210 méter átmérőjű dinamikai terület, egy 150 méteres locsolt kerámiafelület, egy 825 méter hosszú, igény szerint locsolható tesztpálya és hat különböző meredekségű domboldal. Ezek együttese teljes körű tesztelést tesz lehetővé akár szélsőséges időjárási körülményeket szimulálva is.

hirdetés

Az új tesztközpont összesen 10 milliárd forintból épült meg, melyhez a magyar állam 1,4 milliárd forintos támogatással járult hozzá. A Continental a beruházással összesen 130 új munkahelyet teremtett, melyhez hozzájön a már működő veszprémi gyár 2050 alkalmazottja is.

Szijjártó Péter az átadón hangsúlyozta, hogy az autóipar mindig is a magyar gazdaság zászlóshajója volt, melynek termelési értéke tavaly rekordértékű 9500 milliárd forint volt. Ez egészen pontosan a magyar ipari kibocsátás 30 százaléka, a számok pedig az újabb beruházásoknak köszönhetően folyamatosan nőnek. A Continental például már 30 éve van jelen Magyarországon, 10 helyszínen, 7 gyárral és 3 irodával, mintegy 8000 munkavállalót foglalkoztat. A cég az elmúlt 10 évben több mint 500 millió euró, azaz közel 170 milliárd forint értékben ruházott be Magyarországon.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button