Autós Hírek

Meglépte a Volvo amit ígérgetett: mostantól minden autójuk végsebessége erősen szabályozva van

Egy éve lengette be a Volvo, hogy a halálozással járó balesetek számát leredukálandó 2020-ban elkezdi az új modellek sebességét erősen limitálni. Most ez megtörtént, a gyárból már csak olyan autók kerülnek ki, melyek nem mennek 180-nál többet.

 

Tavaly év elején jelentette be először a Volvo, hogy a közúti biztonság növelése érdekében az autóik végsebességének drasztikus korlátozását tervezik. Most bebizonyosodott, hogy a svédek nem beszélnek a levegőbe és meg merik lépni az akkoriban sokak által csak “nevetségesnek” tartott elképzelést.

A márka vezetősége ugyanis bejelentette, hogy mostantól minden egyes megrendelt és legyártott autójuk végsebessége 180 kilométeres óránkénti tempóban lesz korlátozva, ennél gyorsabban nem lesz képes egyik Volvo sem haladni.

Hozzátették azt is, hogy ennél drasztikusabb sebesség korlátozást lehet aktiválni a kocsikban a most már szintén alapfelszereltségnek számító Care Key névre keresztelt programozható kulccsal, az viszont esélytelen, hogy gyárilag fel legyen oldva a szoftveres tiltás. Persze, illegális módszerekkel megkerülhető lehet a dolog, de ez azonnali garanciavesztéssel és további szankciókkal járhat.

A Volvo tervei között szerepel, hogy teljesen felszámolják a halálos közúti baleseteket, melynek ez az intézkedés az egyik lépcsőfoka.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button