______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bejelentették az új állami támogatási rendszert az elektromos autókra

hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium bejelentette az új elektromos autó támogatási rendszert. Sávos megoldást alkalmaznak majd, tehát az olcsóbb villanyosok kapnak csak jelentős állami támogatást.

 

Az elektromos autók vásárlására vonatkozó állami támogatást sokan bírálták a korábbiakban, mivel olyan drága járművekre is igénybe lehetett venni, melyek célközönsége az átvállalt összeg nélkül is hozzájuthatott volna a kiszemelt autóhoz a megszólalók szerint. Ezen javítottak most, jön ugyanis a sávos támogatási rendszer.

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára vázolta fel az új helyzetet, melyből azonnal érződik, hogy mostantól a komolyabb támogatáshoz azok a vásárlók juthatnak hozzá, akik olcsóbb elektromos autó vásárlását tervezgetik. A most bejelentett szabályzat szerint tehát a 11 millió forint alatti árcédulával rendelkező járművek esetében 2,5 millió forintot vállal át az árból az állam, a 11 és 15 millió forint közötti kategóriában pedig csupán ötszázezer forintot. Ami elektromos ennél drágább, annak megvételét kizárólag saját erőből kell megoldaniuk a vásárlóknak.

hirdetés

Az új rendszerben a komoly támogatásra tehát általánosságban az olyan kisebb modellek esetében lehet számítani, mint például a Smart EQ ForTwo és a Renault Zoe (bár ennél csak az alap Life felszereltség fér bele), az e-Golf, a Nissan Leaf és a BMW i3 kategóriája pedig az 500 ezer forintos előnnyel rendelkező kategóriába esik.

Az új támogatási program június 15-től érvényes és 3 milliárd forintos keretösszeggel rendelkezik, melyen felül még külön 2 milliárd forintot elkülönítettek a döntéshozók a taxisok elektromos átállására.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button